Servicemedewerker Gebouwen

Opleidingen Onderhoud gebouwen

De opleiding zal niet starten in 2019-2020 vanwege onvoldoende aanmeldingen.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Ben jij handig en creatief en zoek je een afwisselende baan? Word servicemedewerker gebouwen! Dan onderhoud je de binnen- en buitenruimtes van gebouwen, inclusief diverse technische installaties. Je werk brengt je op veel plekken. Denk aan de Technische Dienst van hotels, ziekenhuizen, recreatieparken, winkels, scholen, musea, theaters, kantoren en zelfs dierentuinen. Al deze locaties hebben één ding gemeen: zij zoeken een alleskunner met een scherp technisch oog voor duurzame oplossingen. Meestal ben je in dienst bij de locatie zelf, maar je kunt ook aan de slag bij een onderhoudsbedrijf.

 

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je alles wat je nodig hebt voor het onderhoud aan gebouwen. Je ontwikkelt kennis van elektrotechniek, installatietechniek en bouwtechniek. Je doet onder meer ervaring op met schilderen, houtbewerken en verwarmen. Je leert hoe je technische en bouwkundige tekeningen leest en interpreteert. En je maakt kennis met vergunningen en regels voor veilig, gezond en milieuvriendelijk werken. Als servicemedewerker gebouwen krijg je te maken met nieuwe manieren van energiegebruik in gebouwen. Daarom besteedt de opleiding aandacht aan duurzaamheid. Je wordt opgeleid voor een veelzijdig beroep.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Beroepseisen

Als servicemedewerker gebouwen wordt van jou een dienstverlenende beroepshouding verwacht. Je bent verantwoordelijk, sociaal en je communiceert over taken en planning. Bovendien werk je nauwkeurig, los je graag problemen op en ben je flexibel. Het komt geregeld voor dat je buiten kantooruren moet werken, bijvoorbeeld om een storing op te lossen. Daar draai jij je hand niet voor om. Heel belangrijk is jouw oog voor de omgeving. Je bent je ervan bewust dat je een gebouw altijd veilig moet achterlaten als je de deur achter je dichttrekt. Kwaliteit en veiligheid staan voorop.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding
  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

Maximum aantal plaatsen
Deze opleiding heeft samen met de opleiding Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf een maximum aantal plaatsen. Dit aantal is: 24.

Minimum aantal plaatsen
Deze opleiding start alleen bij een minimum aantal studenten. 
De opleiding zal niet starten in 2019-2020 vanwege onvoldoende aanmeldingen.

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd.
Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen. Daarnaast neem je verplicht deel aan onze intakeactiviteiten: het invullen van onze Startmeter en een intakegesprek. Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Bijzonderheden

Verder leren
Na deze opleiding kun je doorstromen naar Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf op niveau 3

Locaties

  • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BOL & BBL)
  • Leiden (Gitstraat) (BOL)

De opleiding zal niet starten in 2019-2020 vanwege onvoldoende aanmeldingen.

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL & BBL
Niveau
2
Duur
2 jaar
Locaties
Gouda - BOL & BBL zijn VOL voor schooljaar 2019-2020
Leiden (Gitstraat) - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020

Deze opleiding heeft maximaal 24 plaatsen

Voldoende plaats
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen