Excellentietrajecten

Ben je student bij mboRijnland en wil jij het maximale uit jezelf halen? Dan zijn onze excellentietrajecten misschien iets voor jou.

Wat houdt het in?
De excellentietrajecten zijn speciale onderwijsprogramma’s voor talentvolle en ambitieuze studenten. Je kunt je hiervoor inschrijven als je meer uitdaging zoekt in je opleiding. Dit geeft jou de mogelijkheid om je kennis te verbreden en te verdiepen, waardoor je nog meer uit je opleiding haalt. Voorbeelden van excellentietrajecten zijn: Verandermanagement in de zorg, doorstroom naar mbo/hbo binnen Welzijn of Topclass: mijn droom najagen!.

Ontdek de mogelijkheden en bespreek die eens met je studieloopbaanbegeleider. Misschien loop jij straks wel stage in Spanje, Engeland, Finland of buiten Europa!

Online taalcursussen

Je kunt via mboRijnland een online talencursus volgen. Handig als je in het buitenland wil werken. Of naar het hbo wil gaan. Of als je naar het buitenland op vakantie wilt. De keuze is ruim! Je kunt cursussen in de volgende talen volgen: Spaans, Frans, Italiaans, Duits en Engels. Je doet eerst een taaltoets om je niveau te bepalen. Daarna volg je een cursus waarmee je naar een hoger niveau kunt doorgroeien.

Anglia examen Engels

Je vindt Engels een mooie taal. En: je bent er goed in, heb je ontdekt. Wij geven je dan de kans om mee te doen aan het Anglia examen Advanced Business English van het Chichester College in Engeland. Het Anglia examen is internationaal erkend en het taalniveau geeft toegang tot tal van internatio- nale hogescholen. Bij mboRijnland kun jij je voorbereiden op dit examen. Je oefent examens en krijgt extra lessen. Met zo’n internationaal erkend certificaat kun jij natuurlijk prima voor de dag komen.

Internationale bpv-opdracht

Als je in het buitenland stageloopt, merk je dat ze daar anders werken dan in Nederland. Heel leerzaam natuurlijk. Maar hoe zit dit met innovaties? Zijn we in Nederland verder met innove- ren of juist in het land waar je stageloopt? In deze opdracht ga je dat uitzoeken. En ga je jouw kennis delen met mensen die deze innovatie nog niet kennen. In Nederland. Of juist in het land waar je stageloopt.

Ondernemen in de Store

Wil jij tijdens je opleiding leren hoe je een eigen zaak draai- ende kunt houden? Niet uit boeken, maar in je eigen winkel? Dat kan in onze Stores: een winkel die gerund wordt door studenten. Je krijgt de kans om daar een stelling te huren om jouw producten te verkopen. Jij bedenkt welke producten je verkoopt en wat de verkoopstrategie is. Ook zorg je zelf voor een goede marketingstrategie. En uiteraard zorg jij ervoor dat jouw handel winstgevend is. Een mooie opstap naar het ondernemerschap!

Global entrepeneurship week

Wil jij de ondernemer in jezelf ontdekken? Bij mboRijnland kan het. Ieder jaar doen we mee aan de Global Entrepreneurship Week in Alphen aan den Rijn. Je kunt dan meedoen aan verschillende activiteiten die in het teken staan van ondernemerschap, zoals workshops, lezingen, symposia, film, masterclass en presentaties. Je leert kansen pakken, risico’s nemen, problemen oplossen en creatief zijn. En: je ontmoet nieuwe mensen. Heel inspirerend. En uitdagend. Maar dat spreekt jou als ondernemende student beslist aan.

Lees ook meer over onze modules ondernemerschap