Na jouw aanmelding nemen wij binnen twee weken telefonisch contact met je op waarbij je eventuele persoonlijke vragen die je hebt met ons kunt bespreken. Daarom vragen wij je wel alvast om een account aan te maken. Gegevens die je al beschikbaar hebt kun je nu alvast uploaden.

Aan deze aanmelding zijn geen voorwaarden verbonden en verplicht je tot niets.

Een van de belangrijkste zaken die we nodig hebben om een goed intakegesprek met je te voeren, is jouw cijferlijst van jouw hoogst afgeronde opleiding. De meeste aanmelders die nu nog op school zitten, ontvangen die na het Centraal Examen. De intake vindt voor deze groep leerlingen plaats vanaf half juni.

Wij vinden het belangrijk dat jij een passende en kansrijke opleiding bij ons gaat volgen. Voordat we een intakegesprek met je gaan voeren, willen we daarom graag nog iets meer van jou weten. Daarvoor willen we graag dat je een online vragenlijst invult: de Startmeter. Een mail met een link voor deze Startmeter ontvang je voor je intake gesprek.  

Heb je echter een tussenjaar gedaan, kom je van het mbo of je hebt een andere onderbreking in jouw studieloopbaan dan kunnen we al eerder met jou een intakegesprek voeren. Is jouw aanmelding volledig en is alle informatie beschikbaar dan kunnen we al vanaf eind maart/begin april een afspraak met jou maken.

Ben je jonger dan 18 jaar, dan dient ook een wettelijke vertegenwoordiger (ouder of verzorger) bij het gesprek aanwezig te zijn.

In het gesprek staan jouw ambities centraal. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden op het vavo en de manier waarop je jouw doelen kunt behalen. In overleg met de intaker kies je voor een 1-jarig of meerjarig traject en kies je de vakken die je gaat volgen.

Na  jouw intakegesprek bepaalt de toelatingscommissie of je wordt toegelaten tot de opleiding. Binnen acht werkdagen weet je of je inderdaad wordt toegelaten. Je ontvangt dan per post een onderwijsovereenkomst (OOK). We sturen je een e-mail op je privé-mailadres waarmee je alvast je schoolaccount kunt activeren.

Vavo locaties

Bekijk locatie Gouda
Groen van Prinsterersingel 52, Gouda

Bekijk locatie Leiden
Storm Buysingstraat 18C, Leiden

Bekijk locatie Woerden
Polanerbaan 15, Woerden

Bekijk locatie Zoetermeer
Van Doornenplantsoen 11, Zoetermeer

Bekijk onze vavo brochure 2021-2022

Heb je vragen over vavo, mail ons via vavo@mborijnland.nl of bel het vavo-telefoonnummer: 088 222 17 99.