Stagebedrijf

Een mbo-opleiding leidt op tot vakkracht. Het leren in de praktijk bij een bedrijf of instelling in de vorm van stage is een belangrijk en verplicht onderdeel van de opleiding. Stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming (bpv) genoemd.

Erkenning

Studenten kunnen tijdens hun opleiding stage lopen bij een daarvoor erkend bedrijf of instelling. Een erkend leerbedrijf voldoet aan een aantal voorwaarden, waardoor de kwaliteit en de veiligheid van de praktijkervaring zoveel mogelijk gewaarborgd is. Zo leiden we vakmensen op met goede vooruitzichten op een baan en sluit hun kennis goed aan op de eisen van u als bedrijf. Om leerbedrijf te worden moet u eerst een erkenning aanvragen bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

De informatiegids beroepspraktijkvorming biedt u algemene informatie over de beroepspraktijkvorming voor zowel de BOL- als de BBL-student. Voor specifieke informatie en/of wensen over stages kunt u contact opnemen met mboRijnland Connect via e-mail: connect@mborijnland.nl.

Subsidieregeling

Wilt u weten of er mogelijkheden zijn voor een subsidie? Op deze pagina vindt u een greep uit het aanbod van subsidies. Mogelijk is dit niet volledig en zijn er voor u nog meer mogelijkheden. Hiervoor verwijzen we u naar internet.