Leeromgevingen

Warande Zoetermeer

Werken & leren in de praktijk: Entree, Retail en Onderwijs & Kinderopvang 

Warande Zoetermeer is een initiatief waar studenten van mboRijnland werken en leren in de praktijk. In restaurant Da’s mooi, cadeaushop de Giftstore en speelplek KinderPlaza aan De Warande in Zoetermeer (vlakbij het Stadshart) gaan studenten van de opleidingen Entree, Retail en Onderwijs & Kinderopvang aan de slag als onderdeel van hun opleiding.

Het doel is om studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt, vervolgonderwijs en op participatie in de samenleving. Ze krijgen de kans om zelfstandig en verantwoordelijk in de praktijk aan de slag te gaan. De studenten voeren reguliere werkzaamheden uit in respectievelijk de horeca, verkoop en kinderopvang voor het winkelend publiek in Zoetermeer. Deze levensechte leeromgeving is van grote toegevoegde waarde voor het leerproces van de student, zowel in vaardigheden die bij het vak horen als sociale vaardigheden en anticiperen op vaak onverwachte situaties in de praktijk.

Restaurant Meesters Gouda

Onder het toeziend oog van de Meester worden onze studenten klaargestoomd voor hun meesterproef. Ons intieme restaurant biedt plaats aan zo’n 40 gasten met uitzicht op onze leerlingkoks die met passie en toewijding werken aan uw menu, hun meesterwerk.
Reserveer voor een meesterlijke ervaring en laat u overmeesteren
door onze gastvrijheid.

Restaurant Schoolbord Leiden

Kom dineren bij restaurant Schoolbord, waar onze studenten, de professionals van de toekomst aan het werk zijn.
Dit fraaie restaurant biedt ruimte aan 40 gasten en heeft een modern industriële uitstraling en mooie aangeklede tafels.
Wij nodigen u van harte uit op de entresol van schoolgebouw Lammenschans om te komen genieten van een heerlijk diner.

Hair & Beauty

De schoolsalon van de opleidingen Uiterlijke Verzorging

Hair & Beauty is onze schoolsalon aan de Breestraat in Leiden. Deze schoolsalon is een leerbedrijf waar studenten, onder begeleiding van een salonmanager, de klanten een behandeling naar wens geven. De studenten volgen hier hun beroeps praktijk vorming (stage). De klanten betalen voor de behandelingen een (gereduceerd) tarief.
Hair & Beauty op onze andere onderwijslocaties zijn ook schoolsalons maar dan binnen het onderwijs. Tijdens de lessen (de authentieke leeractiviteiten) kunnen modellen van buitenaf, tegen een kleine vergoeding van materialen, een behandeling ervaren. De lessen zijn zo ingericht dat de studenten actief feedback ontvangen op de behandeling die zij geven. De praktijkdocent heeft hierin een leidende rol.

Gezondheidsinformatiepunt

Het gezondheidsinformatiepunt van de opleiding Doktersassistent

Studenten van de opleiding Doktersassistent staan voor u klaar om een gezondheidscheck te verrichten. U kunt verschillende metingen laten verrichten om een beter beeld te krijgen van uw gezondheid.
Daarnaast geven de studenten advies over een gezonde levensstijl en eetgewoonten.
Voor onze studenten is het een leerzame ervaring om de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen.