Aanmelding en toelating

Van harte welkom bij mboRijnland. Fijn dat je voor ons kiest!

Heb jij je dromen en ambities al helder? Of kun je nog wel wat hulp gebruiken bij het maken van een keuze? Hoe dan ook: bij mboRijnland ben je meer dan welkom! Je maakt een keuze voor een nieuwe opleiding voor een of meer jaren. Alles gericht op jouw toekomst. De juiste keuze maken is dus heel belangrijk. Kom daarom naar een van onze (online) voorlichtingsactiviteiten. Al je vragen zijn welkom. We helpen je graag met kiezen.
Weet je het nog helemaal niet? Neem dan contact met ons op voor een studieadviesgesprek.

Hieronder in de afbeelding zie je hoe wij dat normaal gesproken doen. Dit is veranderd vanwege de gevolgen van het coronavirus en omdat onze gebouwen momenteel niet open zijn. Je bent bij ons van harte welkom: voor of op 1 april, maar ook na 1 april

De volgorde van onze instroomactiviteiten is veranderd:

  • Als je je aanmeldt en voldoet aan het toelatingsbeleid, betekent het in principe dat we je alvast inschrijven: dan ontvang je van ons een mail.
  • Als we nog vragen hebben en meer informatie nodig hebt, nemen we telefonisch contact met je op.
  • Vervolgens nodigen we jou (en je ouders) uit voor een kennismakingsbijeenkomst met o.a. instroomactiviteiten, eventuele aanvullende eisen of opdrachten, informatie over de opleiding, over de start en kennismaking met medestudenten. Natuurlijk kun je dan ook vragen stellen.

Toelating

Iedereen is welkom! Je wordt in principe toegelaten tot de mbo-opleiding van je keuze als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Om toelatingsrecht te hebben tot een mbo-opleiding die na de zomer start, moet je je uiterlijk voor 1 april 2021 aanmelden voor je opleiding.
  • Je voldoet aan de vooropleidingseisen.
  • Je neemt deel aan de verplichte instroomactiviteiten.

Heb je een buitenlands diploma of ben je anderstalig?
Dan hebben we een aparte toelatingsprocedure. Voor onze opleidingen moet je een bepaald niveau Nederlands beheersen. We kijken op basis van een kort onderzoek op welk mbo-niveau je kan beginnen.