Internationaal leren

Leren in en over het buitenland is leerzaam!

Jij wil graag stage lopen en/of onderwijs volgen in het buitenland. Jongeren uit andere landen leren kennen. Je talen beter leren spreken. Dat kan bij mboRijnland!

Bij mboRijnland krijg je de kans om tijdens je opleiding buitenlandse ervaring op te doen. Spannend. Maar vooral leerzaam en leuk. Verdiep je in je beroep. Ontmoet nieuwe vrienden. Leer op eigen benen te staan. En ervaar hoe het is om te leven en te werken in een ander land.

Wil je liever niet naar het buitenland, dan zijn er genoeg mogelijkheden binnen je opleiding om internationaal te leren binnen Nederland.

Die internationale ervaring vergroot straks je kans op een uitdagende baan. In Nederland bij een bedrijf dat zaken doet met het buitenland. Of misschien wel bij een bedrijf of organisatie in het buitenland.

Informatie over internationaal leren

Je vindt hier alles wat je wilt weten over internationaal leren bij mboRijnland. Er zijn mogelijkheden genoeg! Ontdek de mogelijkheden en bespreek die eens met je studieloopbaanbegeleider. Misschien loop jij straks wel stage in Spanje, Engeland, Finland of buiten Europa!

Ben jij er klaar voor?

Stagelopen in het buitenland is een onvergetelijke ervaring. De taal, de cultuur, de mensen – er gaat een nieuwe wereld voor je open. Het is een geweldige stap op weg naar zelfstandigheid. Ga ook de uitdaging aan!

Binnen elke opleiding kan je stage lopen in het buitenland. Doe jij straks een outdoorstage in Frankrijk? Of werk je als kok in een hotel op Malta? Of zit je in een kinderopvang in Denemarken? Het is allemaal mogelijk. Bij mboRijnland kun je zowel korte (2 tot 3 weken) als lange stages (6 tot 20 weken) in het buitenland lopen.

Aanmelden voor stage in buitenland

Heb jij interesse in een stage in het buitenland? Bespreek dit dan eerst met je studieloopbaanbegeleider en Internationaal BPV-coördinator.

Stageplek vinden

Vind jouw stageplek op een van de volgende manieren.

  • Buitenlandse partnercolleges van mboRijnland (doe dit via je studieloopbaanbegeleider en Internationaal IBPV-Coördinator)
  • SBB
  • Bemiddelingsbureaus

Je kunt ook zelf een bedrijf of organisatie in het buitenland zoeken. Voorwaarde is wel dat dit bedrijf door SBB wordt goedgekeurd als stagebedrijf.

Vragen?

Heb je vragen over stage lopen in het buitenland? Neem contact op met je studieloopbaanbegeleider en IBPV-Coordinator.

Module volgen in het buitenland? Het kan!

Wil jij je kansen op de internationale arbeidsmarkt vergroten? Extra vakkennis opdoen? Bij mboRijnland kun je lesmodules volgen op buitenlandse scholen!

mboRijnland is betrokken bij diverse Europese projecten. Via deze projecten kun je modules op een school in het buitenland volgen.

ICT, Elektro of Bouwkunde [EMEU]

EMEU staat voor Engineering Mobility in Europe. Ben jij student ICT, Elektro of Bouwkunde? Dan kun je via dit Europese project een module volgen van 2 à 6 weken aan een buitenlandse school.

Welzijn [EMEU4ALL]

Volg jij een opleiding Welzijn? Dan kun je vanaf het tweede leerjaar deelnemen aan (virtuele) lesmodules via het project EMEU4ALL. Deze worden in het Engels gegeven.

Mobiliteit & Voertuigen [Automobility]

Volg jij een opleiding binnen het College Techniek & ICT? Dan kun je diverse modulen of keuzedeel volgen in het buitenland. Reis af naar Engeland voor een module autosport of leer alles over diesel verstuivers in Litouwen. Naast de technische kennis die je opdoet leer je nog veel meer!

Staat jouw opleiding er niet bij en wil je toch graag een module in het buitenland volgen? Bespreek de mogelijkheden met jouw internationaal IBPV-Coördinator.

Ga op Summer-camp in de Verenigde Staten!

Wil jij een zomer lang doorbrengen in Amerika? Dan is een Summer-camp echt iets voor jou! Dompel jezelf voor een langere periode onder in de Amerikaanse zomerkampen. Ontmoet nieuwe, internationale vrienden en doe een schat aan ervaringen binnen je opleiding op.

Volg jij een opleiding Sport en Bewegen, Welzijn of Gezondsheidszorg aan mboRijnland? Dan kom je in aanmerking voor deelname aan een Summer-camp in Amerika. CC USA organiseert de Summer-camps. Deze vinden plaats in heel Amerika (behalve Alaska en Hawaï). Je kunt aangeven welk soort kamp je voorkeur heeft, maar CC USA bepaalt waar je wordt ingedeeld.

Wat kan ik verwachten?

Tijdens een Summer-camp begeleid je als counselor groepen mensen en individuen bij het activiteitenprogramma en hun dagelijkse bezigheden. Je slaapt in een cabin en deelt deze met een aantal andere counselors en cliënten. De Summer-camps variëren qua samenstelling en invulling.

Vragen?

Heb je vragen? Of wil je je aanmelden? Neem contact op met je IBPV-coordinator.

Krijg ik subsidie voor mijn buitenlandstage?

Ga je stage lopen in een land dat deel uitmaakt van de Europese Unie? Dan kun je in aanmerking komen voor een subsidie van Erasmus+. Deze subsidie is een tegemoetkoming in de reis- en verblijfskosten die je moet maken. 

Vragen?

Heb je vragen? Neem contact op met je IBPV-coördinator.