Excellentietrajecten

Excellente keuzemogelijkheden voor jou

Jij bent ambitieus. Je wil het maximale uit jezelf halen. Voldoende is voor jou niet goed genoeg. Daarom haal je hoge cijfers.
Maar je zoekt meer uitdagingen en wil bijzondere dingen leren die echt passen bij jouw interesses. Wil jij meer dan je eigen opleiding? Extra kennis opdoen? Onze excellentieprogramma’s geven je die mogelijkheid. Hierin kun je laten zien wat je allemaal in je mars hebt. Een kans die je niet wil missen!

Wat zijn excellentieprogramma’s?

De excellentieprogramma’s zijn speciale onderwijstrajecten voor talentvolle en ambitieuze studenten. Je kunt je ervoor inschrijven als je opleiding makkelijk voor je is of je meer kunt dan je nu laat zien. Dit geeft jou de mogelijkheid om de uitdaging te vinden waar je altijd naar hebt gezocht. De programma’s kunnen te maken hebben met je eigen opleiding. Het niveau is hoog. Zo kun jij echte topprestaties leveren.

Getuigschrift

Natuurlijk volg je een excellentieprogramma vooral voor jezelf. Maar als je deze succesvol hebt doorlopen, ontvang je daar- voor ook een getuigschrift. Die kun je mooi op je cv vermelden. Je onderscheidt je er in ieder geval mee. Je laat zien dat je ambitieus bent en in jezelf wil investeren. Werkgevers of het hbo zullen dat zeer waarderen.

Naast je eigen opleiding

Een excellentietraject volg je naast je eigen opleiding. Het is dus een extra onderwijsprogramma. Het vraagt extra studietijd van jou, bovenop je gewone rooster. Je moet rekening houden met ongeveer 80 studiebelastingsuren. Maar dat is voor jou geen probleem. Want je vindt het leuk om uitdagingen aan te gaan!

Voorwaarden

Houd er rekening mee dat je bij sommige excellentieprogram- ma’s moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. Denk hierbij aan motivatie of goede studieresultaten. En aan sommige excellentieprogramma’s zijn kosten verbonden. Je studieloop- baanbegeleider weet daar meer over.