Starten bij mboRijnland vavo
Wij helpen je graag bij een goede start van je opleiding!
Op deze pagina vind je alle informatie die je daarvoor nodig hebt.

Starten bij mboRijnland vavo
Wij helpen je graag bij een goede start van je opleiding!
Op deze pagina vind je alle informatie die je daarvoor nodig hebt.

Ik heb me aangemeld, wat nu?
Intakegesprek

Je hebt je aangemeld voor de opleiding. Binnenkort wordt je gebeld voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we of de opleiding een goed en passend vervolg biedt, bij je interesses past en of het beeld dat je hebt van de opleiding klopt.

Onderwijsovereenkomst (OOK)

Ben je toegelaten, dan ontvang je per post een onderwijsovereenkomst (OOK).
De overeenkomst wordt per post naar jouw huisadres verstuurd door de afdeling Studentzaken van mboRijnland. We sturen je een e-mail op je privé e-mailadres waarmee je je schoolaccount kunt activeren. Je bent officieel student bij mboRijnland als we jouw Onderwijsovereenkomst getekend hebben ontvangen en jij je account hebt geactiveerd.

Controleer je vakkenpakket 
Tijdens het intakegesprek hebben we jouw traject en de te volgen vakken besproken. Het is belangrijk dat je je vakkenpakket begin van het schooljaar goed controleert. Is jouw situatie na het intakegesprek gewijzigd, neem dan contact op met de administratie van de locatie waar jij je opleiding gaat volgen; het centrale nummer hiervoor is 088 – 222 1799

Nog te regelen (account, wifi, boeken, rooster)

Wanneer je bent toegelaten tot het vavo ontvang je naast de bevestiging van toelating ook de informatie over het bestellen van je boeken. 

Uitbestede studenten ontvangen een speciale link zodat zij geen kosten voor de boeken ontvangen. 

De overige studenten kunnen de leermiddelen zelf regelen of huren via van Dijk. Ook daarvoor ontvang je per mail bericht met een link waarmee je kunt inzien welke boeken je per vak nodig hebt en dan of zelf of via van Dijk kunt huren of kopen. 

Schoolaccount  
Zodra je OOK wordt aangemaakt, ontvang je een e-mail met inlog gegevens voor ons mboRijnland portaal (portaal.mborijnland.nl).

Activeer dit account; je hebt dan toegang tot het studentenportaal, Osiris Student (rooster + cijfers) en schoolmail. Daarnaast kan je met dit account inloggen op de schoolwifi.

Rooster
Als je je accountgegevens ontvangen hebt, kun je via de tegel Osiris in je agenda je rooster inzien. Deze roosters zijn de komende tijd nog aan verandering onderhevig. Zodra ze definitief zijn zal dit op het Vavo Studentportaal gemeld worden.

Heb je nog geen accountgegevens dan kun je tijdens de introductiedag of bij je SLB-er vragen of hij/zij jouw rooster voor je op kan zoeken voor de eerste lesweek.

Uitnodiging introductiedag

Introductie en start schooljaar
Per locatie ontvang je informatie over de datum en het tijdstip van de introductie. De introducties zullen plaatsvinden op woensdag 1, of donderdag 2 of vrijdag 3 september. Je ontvangt nog een uitnodiging per mail met de precieze tijdstippen. Hier leer je je klasgenoten en studieloopbaanbegeleider kennen. Een dag die je niet mag missen!

Onderwijs in september
Zoals in de laatste persconferentie duidelijk is geworden, zal dit studiejaar het onderwijs zonder 1,5 meter afstand plaatsvinden. Voor jou betekent dit dat het onderwijs er vanaf 6 september als volgt uit komt te zien:
Afhankelijk van je gekozen vakkenpakket worden er zowel fysieke als online lessen aangeboden. Wat dit voor de communicatie, leermiddelen, afspraken/regels en de plek van onderwijs betekent, is terug te vinden in onze studenten brochure (deze ontvang je tijdens de introductie). Daarnaast zal hier tijdens de introductie en gedurende het studiejaar regelmatig aandacht aan worden geschonken.
We gaan er vanuit dat je beschikking hebt over een laptop. Door onze interne digitale systemen adviseren we een apparaat met Windows als besturingssysteem.

Heb je nog vragen?
Mail ons via vavo@mborijnland.nl of bel ons op 088-222 17 99