Allround Vakkracht Onderhoud- en Klussenbedrijf

Opleidingen Onderhoud gebouwen

De BOL-opleiding zal niet starten in 2019-2020 vanwege onvoldoende aanmeldingen. De BBL-variant is wel beschikbaar.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Ben jij een creatieve alleskunner en zoek je een afwisselende baan? Als allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf ben je van alle markten thuis. Je onderhoudt de binnen- en buitenruimtes van gebouwen, inclusief diverse technische installaties. Ook zorg je dat je opdrachten binnenhaalt en inplant. Dat doe je voor hotels, ziekenhuizen, recreatieparken, winkels, scholen, theaters, kantoren of zelfs dierentuinen. Al deze locaties hebben een klusexpert nodig met een scherp technisch oog voor duurzame oplossingen. Meestal werk je voor de locatie zelf, maar je kunt ook aan de slag bij een onderhoudsbedrijf of als zelfstandige. 

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je alles wat je nodig hebt voor het onderhoud aan gebouwen, de planning en de werkvoorbereiding. Je perfectioneert je vakmanschap en ontwikkelt een brede kennis van elektrotechniek, werktuigkunde en bouwtechniek. Ook doe je ervaring op met kennisoverdracht, klantcontact en andere communicatieve vaardigheden. Je leert hoe je technische en bouwkundige tekeningen interpreteert.

Je verdiept je in bouwvoorschriften, vergunningen en regels voor veilig, gezond en milieuvriendelijk werken. En je oefent met het opstellen van heldere offertes, planningen en presentaties. Als allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf krijg je te maken met nieuwe manieren van energiegebruik. Daarom besteedt de opleiding veel aandacht aan duurzaamheid en innovatie. Je wordt opgeleid voor een veelzijdig beroep.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Beroepseisen

Als allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf wordt van jou een dienstverlenende beroepshouding verwacht. Je bent verantwoordelijk, sociaal en je communiceert over taken, kosten en planning. Bovendien werk je zelfstandig, los je graag problemen op en ben je flexibel. Het komt voor dat je buiten kantooruren moet werken, bijvoorbeeld om een storing op te lossen. Daar draai jij je hand niet voor om. Heel belangrijk is jouw oog voor kwaliteit en veiligheid. Je zorgt dat jouw werk voldoet aan de kwaliteitswensen van de klant en aan de normen voor veilig, gezond en milieuvriendelijk werken. Bovendien ben je je ervan bewust dat je een gebouw altijd veilig moet achterlaten als je de deur achter je dichttrekt. 

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Maximum aantal plaatsen
Deze opleiding heeft samen met de opleiding service medewerker gebouwen een maximum aantal plaatsen. Dit aantal is: 24

De BOL-opleiding zal niet starten in 2019-2020 vanwege onvoldoende aanmeldingen.

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd. 
Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen. Daarnaast neem je verplicht deel aan onze intakeactiviteiten: het invullen van onze Startmeter en een intakegesprek. Als een opleiding nog andere intakeactiviteiten organiseert, dan word je daarover geïnformeerd. Zodra dit bekend is, komt dit ook op deze opleidingspagina te staan. Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Bijzonderheden

Verder leren
Na deze opleiding kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 4.

Locaties

  • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BBL)

De BOL-opleiding zal niet starten in 2019-2020 vanwege onvoldoende aanmeldingen. De BBL-variant is wel beschikbaar.

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BBL
Niveau
3
Duur
3 jaar
Locatie
Gouda
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag