Je leert alles over de uitvoering van alle keukenwerkzaamheden, zoals de taakverdeling, toezicht houden en natuurlijk nemen we je mee in de meer diepgaande kennis over het koken en bereiden van gerechten. Deze opleiding is te volgen als je een diploma Zelfstandig Werkend Kok op zak hebt.
In deze opleiding staat de kennis van gastronomie centraal. Als Zelfstandig Werkend Kok heb je de nodige vakinhoudelijke kennis al opgedaan. In samenwerking met de afdeling Bakkerij volg je workshops Patisserie, maar ook krijg je te maken met managementvakken. Denk hierbij aan Human Resource Management, selling en upselling, het sturen op cijfers en het maken van afdelingsplannen. Je werkt tijdens de opleiding veel samen aan opdrachten die je in de praktijk bij je leerbedrijf uitvoert. Leuk meegenomen, tijdens deze opleiding behaal je ook gelijk de kwalificaties Leermeester en Wijnbrevet (SWEN) en een verklaring Patisserie.
Toelatingseisen
Om toegelaten te worden tot deze opleiding moet je de opleiding Zelfstandig Werkend Kok (mbo niveau 3) hebben afgerond.
- Diploma mbo-opleiding niveau 3
In het kort
Leerweg
BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
1 jaar
Startmoment
2024, na de zomervakantie
Locaties
Leiden Bètaplein / Lammenschans (BBL)
Over jou
- Je bent stressbestendig
- Werken in de horeca
- Klantvriendelijk
- Kunnen plannen / organiseren
- Leidinggeven
In de praktijk
Na de éénjarige BBL-opleiding stroom je door naar het hbo of ga je aan de slag! Misschien is er nog een plekje bij jouw leerbedrijf waar je terecht kunt of je zoekt naar een nieuwe werkgever. Je werkt waarschijnlijk bij een hotel, restaurant, ziekenhuis of verzorgingstehuis.
Als leidinggevende keuken ben jij verantwoordelijk voor alle werkzaamheden in de keuken. Je bent de schakel tussen het management en het personeel. Dit betekent dat je een echte teamspeler bent en goed in staat bent de juiste werkprocessen en werkzaamheden te plannen, organiseren en coördineren. Ook stel je afdelingsplannen en personeelsplanningen op en zie je toe op de uitvoering ervan. Hierbij weet je hoe belangrijk het is om je aan de geldende wettelijke voorschriften en regels te houden. Regelmatig geef je een terugkoppeling aan je manager. Zo zorg je ervoor dat niet alleen de gasten, maar ook de medewerkers en het management jou dankbaar zijn!
Studie in cijfers
Aanvullende informatie
- Kosten
- BBL
- Buitenland
- Keuzedelen
- Ondernemerschap
Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.
Kosten van boeken en materialen
De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.
BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Minimaal drie dagen per week heb je een baan bij een bedrijf of instelling. Je gaat één of twee dagen of avonden per week naar school. Zo leer je vooral in de praktijk. Je verdient vaak al een salaris. Tijdens de opleiding word je begeleid door onze docenten en een praktijkopleider van je bedrijf.
Het is heel belangrijk om meteen bij de start van je opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf of instelling te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding
Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering
Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen
Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap