Mbo-studenten verwelkomen en stylen bewindslieden en Tweede Kamerleden tijdens Prinsjesdag

Drie studenten van mboRijnland die vorige week nog streden tijdens EuroSkills, de Europese Kampioenschappen voor Beroepen in Polen, lieten vandaag hun vakmanschap en talent zien tijdens Prinsjesdag in Den Haag.  

Nauwelijks bijgekomen van de intensieve week waarin ze deelnamen aan de Europese wedstrijden voor jonge professionals in hun vakgebied, meldden Jorn Nieuwenhuis, Laura van Oort en Olivia van Leeuwen zich vanmorgen al vroeg in salon Aveda The Hague. Daar heetten ze samen met elf andere mbo-studenten demissionaire bewindslieden en Tweede Kamerleden welkom en stylden hen voordat ze naar de Koninklijke Schouwburg gingen voor het officiële gedeelte van Prinsjesdag.

Gekapt en gestyled

Olivia van Leeuwen uit Lisse, goudenmedaillewinnares in Nederland op haar vakgebied Schoonheidsverzorging en een van de elf Europese toppers in Gdansk, verzorgde de make-up van onder andere demissionair minister Mariëlle Paul (primair en voortgezet onderwijs) en Tweede Kamerlid Jeanet van der Laan (D66). Ook demissionair minister van OCW Robbert Dijkgraaf (mbo, hoger en wetenschappelijk onderwijs) en andere Tweede Kamerleden, zoals Caroline van der Plas (BBB), werden door de talentvolle mbo’ers gekapt en gestyled op deze belangrijke dag.

Olivia: “Een mooie erkenning voor ons vakmanschap! Een dag zoals deze laat zien hoe belangrijk en onmisbaar mbo’ers zijn. Deze dag had niet kunnen plaatsvinden zonder vakspecialisten zoals wij! En je kan laten zien wat er zo leuk is aan specifiek joúw vak. Daar word ik ook weer heel enthousiast van.”

Kaasplankje 2.0

Jorn Nieuwenhuis, een jonge top patissier uit Den Haag, bakte voor de Tweede Kamerleden smaakvolle petit fours die ook nog eens een lust voor het oog zijn. “Mijn petit four was een ‘kaasplankje’ 2.0 met de Nederlandse vanille in de hoofdrol, met structuren van cheesecake mousse met Nederlandse vanille (het kaasje) kweepeer gelei, hazelnoot biscuit (notenbrood) op een Nederlandse vanille koekbodem (het plankje). Ik heb van verschillende kanten gehoord dat deze goed in de smaak viel”, vertelt Jorn lachend.

Charme en gastvrijheid

Laura van Oort uit Bodegraven ontving samen met twee andere gastvrouwen de demissionaire ministers en Tweede Kamerleden met charme en gastvrijheid en zorgde ervoor dat het niemand aan iets ontbrak. “Het was druk en gezellig. We verzorgden de koffie en thee voor alle ministers en Tweede Kamerleden die een bezoek brachten aan salon Aveda The Hague en leidden alles in goede banen. Erg leuk en bijzonder om mee te maken.”

Jorn en Laura ontvingen in Polen beiden een Medallion for Excellence tijdens EuroSkills voor hun bovengemiddelde prestaties in hun vakgebied.

Deze drie jonge professionals, die Nederland met trots hebben vertegenwoordigd op het EuroSkills-podium zijn een inspirerend voorbeeld voor jonge vakmensen die hun talenten willen ontwikkelen en hun dromen najagen.

Dit is mbo

Het Prinsjesdagevent werd georganiseerd onder de vlag van ‘Dit is mbo’, hét platform waarbinnen onder andere de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samenwerken om met activiteiten de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Immers, zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap kan onze maatschappij niet functioneren! Het Prinsjesdagevent is één van deze activiteiten. Deelnemende organisaties zijn: Aveda The Hague, ANKO, CNV Vakmensen, FNV MOOI, de MBO Raad, WorldSkills Netherlands, SBB en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In totaal heetten zeventien mbo’ers de bewindslieden en Tweede Kamerleden welkom en stylden hen.