Studenten Patissier en Boulanger door naar Skills The Finals!

Van maandag tot en met donderdag (16 t/m 19 jan) vonden de Skills Heroes kwalificatiewedstrijden van de opleidingen Patissier en Boulanger plaats in Gouda en Leiden. Studenten uit heel Nederland kwamen naar mboRijnland om te strijden voor een plek in Skills The Finals.

Student Jorn

Jorn, Patissier
Student Jorn Nieuwenhuis deed mee aan de kwalificatiewedstrijd Patissier namens mboRijnland. Jorn is een student met veel passie voor zijn vak. Afgelopen jaar is hij speciaal van Overijsel naar Den Haag verhuisd voor het vak. Waarom naar Den Haag? Volgens Jorn krijg je bij mboRijnland les van échte patissiers en zitten aan deze kant van het land de mooiste patissierszaken.

Kwalificatiewedstrijd Patissier
Tien studenten uit het hele land, van Friesland tot Eindhoven, waren maandag en dinsdag aanwezig in Gouda voor de wedstrijd. De studenten leverden werk af van hoog niveau. Drie juryleden uit het vak beoordeelden het werk van de studenten. Nienke Schaap, oud-student Patissier bij mboRijnland, zat ook in de jury. Uiteindelijk kregen acht studenten te horen dat ze door zijn naar Skills The Finals. En we hebben goed nieuws, want onze student Jorn is ook door!

Jorn: “ik ben heel erg blij en heb superveel zin om te knallen tijdens Skills The Finals.”

Student Jelle

Jelle, Boulanger
Student Jelle van Middelkoop deed mee aan de kwalificatiewedstrijd Boulanger namens mboRijnland. Jelle is tweedejaarsstudent en heeft prachtige producten afgeleverd, waaronder een Hollandse windmolen als showstuk.

Kwalificatiewedstrijd Boulanger
Voor de kwalificatiewedstrijd Boulanger zijn acht studenten naar Leiden afgereisd. Ook deze studenten kwamen uit heel Nederland. Door twee last minute afzeggingen bleven er nog maar acht studenten over, waardoor ze automatisch allemaal door zijn naar Skills The Finals. De kwalificatiewedstrijd was daarom een nuttige oefening.

mboRijnland en Skills Heroes
mboRijnland doet dit jaar met 22 opleidingen mee aan Skills Heroes. Deze week vonden ook de kwalificatiewedstrijden van de opleidingen Lasser en Bedrijfsadministrateur plaats. Studenten Mika ten Berge, Bart Cok en Cindy Wolvers hebben daar hun kunsten laten zien. Binnenkort horen ze of ze door zijn naar Skills The Finals.