Coördinator Beveiliging

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als coördinator beveiliging werk je bij een beveiligingsdienst of particuliere beveiligingsorganisatie. Je beveiligt gebouwen, winkels, personen of coördineer je de beveiliging bij evenementen. Ook houd jij je bezig met mobiele surveillance. Je zorgt ervoor dat alles veilig blijft door toezicht te houden en als het nodig is echt in actie te komen. Bij calamiteiten, zoals brand, diefstal, inbraak en ongevallen probeer je de schade te beperken en roep je de hulp in van politie, ambulancedienst of brandweer. Ook kan je eerste hulp verlenen aan slachtoffers. Je hebt een belangrijke taak bij het informeren en verwijzen van mensen in de rol van gastheer.

Als coördinator geef je leiding aan een team van beveiligers. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, kunt goed plannen en improviseren en bent besluitvaardig. Verder ben je representatief, zelfstandig, klantvriendelijk, flexibel en je kunt omgaan met kritiek.
De coördinator beveiliging is er verantwoordelijk voor dat de dagelijkse werkzaamheden volgens afspraak worden uitgevoerd. Meestal voer je naast de coördinerende rol ook een uitvoerende rol uit.

De opleiding duurt 2 tot 3 jaar.

Opleidingsinhoud

In de opleiding Coördinator beveiliging ontwikkel je kennis over regels en wetten waardoor je weet waarom je kunt letten. Tevens ontwikkel je vaardigheden waardoor je mondeling en schriftelijk doeltreffend kunt communiceren. Ook ontwikkel je een beroepshouding waarmee je succesvol kunt zijn in de beroepspraktijk. Het uitgangspunt is steeds de praktijk, vandaar dat je uiteindelijk werkervaring gaat opdoen bij een erkend leerbedrijf.

Voordat je stage mag lopen en examen mag doen als coördinator moet je de examens als beveiliger (niveau 2) met een voldoende hebben afgesloten.

Je behaalt je diploma wanneer je;

 • de vakexamens hebt behaald,
 • in het leerbedrijf voldoende functioneert en de praktijkopdrachten voldoende hebt gemaakt,
 • de algemene leervakken (Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap) voldoende zijn.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
 • Diploma vmbo gemengde leerweg
 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Aanvullende intakeactiviteiten

Deze opleiding organiseert aanvullende intakeactiviteiten. Deelname hieraan is verplicht. Nadat je hebt ingeschreven ontvang je een brief met de bevestiging van je inschrijving en met de datum voor de eerstvolgende intake-dag. Twee weken voor deze intake-dag ontvang je een defintieve uitnodiging voor deze dag.

De intake-dag, in Alphen a/d Rijn, bestaat uit drie onderdelen:

Sport; bij deze onderdelen komen conditie, kracht en coördinatie aan bod. Je loopt een vaardigheden parcours waarbij je gaat bewegen onder vermoeide omstandigheden. Doorzettingsvermogen speelt hierbij ook een belangrijke rol. Verder kijken we naar kracht, hiervoor moet je push ups en sit ups laten zien.

Rollenspel; bij dit onderdeel dien je een casus op te lossen. Hierbij spelen communicatie, inlevingsvermogen, initiatief nemen, besluitvaardigheid, overwicht, stressbestendigheid een belangrijke rol.

Gesprek; bij dit onderdeel heb je een gesprek met een docent van onze opleiding. In het gesprek word gesproken over; motivatie, zelfinzicht, tolerantie, integriteit en beroepsbeeld.

Maximum aantal plaatsen

Deze opleiding heeft een maximum aantal plaatsen. Dit aantal is: 25

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd.
Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen. 

Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Om toegelaten te worden tot de opleiding is een VOG niet verplicht. Een VOG is wel verplicht op het moment dat je gaat werken of stagelopen als onderdeel van deze opleiding.

Check daarom goed of je een VOG kan krijgen. Dit kun je hier doen: https://watdevog.nl/#wat-de-vog

In de meeste gevallen is het geen probleem om een VOG te krijgen.  Krijg je toch geen VOG, dan raden we je af om met deze opleiding te beginnen, omdat je geen stage kunt lopen en dus ook de opleiding niet kunt afronden. 

Wil je meer informatie, kijk dan dit filmpje: https://www.justis.nl/overjustis/themadossiers/index.aspx

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Naast de kosten voor het lesgeld (vanaf 18 jaar) krijg je te maken met bijkomende kosten;

 • De kosten van een schoolkamp zijn ongeveer 150 euro
 • De kosten van een uniform zijn ongeveer 300 euro
 • De kosten voor sportkleding zijn ongeveer 100 euro
 • De kosten voor boeken en licenties zijn ongeveer 650 euro

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Bijzonderheden

De opleiding duurt 2 tot 3 jaar.

Wil je onze studenten in actie zien? Check onze Facebook-pagina! facebook.com/mboRijnlandOrdeEnVeiligheid

Locaties

 • Alphen aan den Rijn (Ambonstraat) (BOL)
Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
3
Duur
3 jaar
Locatie
Alphen aan den Rijn

Deze opleiding heeft maximaal 25 plaatsen

Voldoende plaats
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen