Bruggen bouwen tussen mbo en hbo

Voor het derde jaar op rij konden mbo-studenten bij de faculteit Educatie van de Hogeschool Leiden het excellentietraject doorstroom mbo-hbo volgen. Ter afsluiting ontvingen 21 studenten van mboRijnland tijdens een feestelijke bijeenkomst hun certificaat.

De studenten van mboRijnland werden allemaal persoonlijk toegesproken door docenten Loreen Filemon en Stefan Stoeken. Zij hebben de lessen verzorgd. Sommige studenten gaan na het afronden van hun mbo-opleiding de overstap maken naar een hbo-opleiding bij Hogeschool Leiden. De opleidingen Pabo, Sociaal Werk en de specialisatie Jeugd in Onderwijs passeerden de revue.

“Het doel van de module was het bouwen van een brug tussen het mbo en het hbo. Zo te zien is dat gelukt!”
Cristina Tanasa (mboRijnland) | coördinator van het excellentietraject

Doorstroom mbo-hbo
De doorstroommodule is in het leven geroepen omdat mbo-studenten wel eens de overstap willen maken naar het hbo, maar soms de hbo-studievaardigheden missen. Het doel is om de studenten een reëel beeld te geven van wat er van ze verwacht wordt bij een hbo-opleiding en hoe ze zich daar goed op kunnen voorbereiden. Ook onderzoeken de studenten welke hbo-opleiding het beste bij hen past. Er is daarnaast aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden zoals presenteren en studeren.