Studieoriëntatie op de Leidse grachten.

Studenten van de Kansklas Zoetermeer oriënteren zich op een opleiding op de Leidse wateren. Met de vrijwillige medewerking van rederij Bootjes & Broodjes en tussen de vele regenbuien door, wordt 20 februari een unieke middag voor de studenten.

Eigenaar en oprichter Tinus vertelt over de uitdagingen van het opzetten van een eigen onderneming. Enthousiasme en het volgen van je passie, naast hard werken, zijn belangrijke vereisten, legt hij uit.

De oriënterende studenten, leren hoe ze een eigen onderneming kunnen opzetten. Daarin is voldoende interesse, een aantal van hen heeft plannen om zelf een bedrijfje op te zetten. Er is genoeg ruimte voor vragen over dit onderwerp en die zijn er ook; “Hoeveel startkapitaal heb je nodig?”, “Hoeveel kost zo’n boot!” en “Heb je veel concurrentie?”, “Welke opleiding heb je hier voor nodig?”, om er een aantal aan te halen. De studenten worden bediend met uit de praktijk genomen antwoorden.

Ook ervaren de studenten dat het nuttig kan zijn in hun oriëntatie, om verder te kijken dan de informatie die ze hebben. De boot waarin het gesprek plaatsvindt, is het tastbare bewijs. Out of the box denken. Er zijn misschien meer mogelijkheden wat betreft opleiding en werk dan jullie weten”, vat Tinus samen.

Na deze op de praktijk gerichte les, is het tijd om te gaan varen met de elektrisch aangedreven boot. De eeuwenoude binnenstad van Leiden met de typische grachten en singels is het fraaie decor.

Schipper Peter heeft veel ervaring over hoe je met groepen (toeristen) omgaat en deelt die met de studenten. Vaardigheden over hoe om te gaan met groepen mensen en interculturele communicatie, worden vanaf het roer, beeldend besproken.

Natuurlijk worden een aantal beroemde Leidse verhalen op beeldende wijze uitgelegd, zoals die van Rembrandt, Leidens Ontzet, de ramp met het kruitschip en het macabere verhaal van Goeie Mie.

Met een ervaring rijker en vol inspiratie, gaan de studenten weer terug naar Zoetermeer.

Dank Bootje & Broodjes!
https://www.bootjesenbroodjes.nl/