Linda Veldhuijzen van Zanten is een HIT – Stem haar naar nummer 1

‘Onze’ Linda Veldhuijzen van Zanten, docent Verpleegkunde, is genomineerd voor de titel High Impact Teacher, ofwel HIT. Dit is een wedstrijd voor docenten uit het mbo en hbo in Nederland. Van alle nominaties zijn er 3 overgebleven, waarvan Linda de enige is uit het mbo. Daar kunnen we trots op zijn. Neem daarom even de moeite en stem op Linda, zodat zij de winnaar wordt dit jaar. Stemmen kan tot 21 november.

Voor je stemt, kun je in een filmpje zien waarom Linda is genomineerd. En hoe zij reageerde op deze verrassing. Dat leggen collega’s en studenten uit. In het kort komt het erop neer dat Linda dicht bij zichzelf blijft, eerlijk is, aandacht geeft aan de studenten en probeert te ontdekken waar hun talenten liggen. Linda: “Samen met de studenten probeer ik dan een route uit te stippelen naar realisatie van hun dromen. Als je eerlijk bent en de studenten laat zien welke mogelijkheden en onmogelijkheden er zijn, dan gaan ze je vertrouwen omdat je waarmaakt wat je zegt.”

Linda vervolgt “Kennis hebben van de opleiding, het beroep waar ze voor leren en duidelijk zijn helpen daarbij. Wanneer ik lesgeef besteed ik tijd aan de voorbereiding, zodat de doelen van een les voor iedereen helder zijn en er verschillende werkvormen zijn gedurende de les. Aan het einde kom ik terug op de doelen en bepalen we samen of ze gerealiseerd zijn.”