Gemeenten, instellingen en mboRijnland: samen verbeteren welzijn en zorg

De wereld van welzijn en zorg verandert in een rap tempo en er is vraag naar meer en anders opgeleid personeel. Gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen en mboRijnland – totaal ruim dertig partijen – zijn maandag 11 juni samen gestart met het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Welzijn & Zorg om te zorgen voor betere zorg en welzijn. 

Het centrum wil het vliegwiel zijn voor gekwalificeerd personeel dat past bij het nieuwe zorg- en welzijnslandschap. Door samen te werken biedt het organisaties, overheden en onderwijs de kans om doorbraken te realiseren voor het welzijn en de gezondheid van hun lokale burgers. ‘Onze samenwerking in het Centrum voor Innovatief Vakmanschap is van groot belang voor betere en betaalbare welzijn en zorg. Samen zijn we één groot lerend netwerk,’ aldus Otto Jelsma, bestuursvoorzitter van mboRijnland.

De partijen in het centrum willen samen het leervermogen van de sector vergroten en de onderwijsvernieuwing versnellen. Vraag en aanbod tussen werkveld en onderwijs komen zo dichter bij elkaar. Samen zorgen gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties en mboRijnland ervoor dat de professionals van morgen de juiste kennis en kunde hebben om cliënten te voorzien in hun behoeften op het gebied van welzijn en zorg.

Betrokken organisaties

De volgende organisaties zijn betrokken bij het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Welzijn & Zorg: ActiVite, Consortium Beroepsonderwijs, DSV | verzorgd leven, Eigen&Wijzer, Florence, Floreo Kids, Fundiz, Holland Rijnland, gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer, Gemiva SVG, Groene Hart Ziekenhuis, Het Raamwerk, Hogeschool Leiden, Hoornbeeck College, Ipse de Bruggen, Junis, Kind en Co, De Kinderhaven, Libertas Leiden, LUMC, Marente, Marnix Academie, mboRijnland, Opoz, Participe, Radius Welzijn, Rijnhoven, GGZ Rivierduinen, SBB, SCOL, Stichting Care2Care, Stichting Morgenwijzer, Talent primair, Topaz, Vlietkinderen, Welzijn Teylingen, Wonderland groep, Xtra Mooi, Zorgpartners, Zorg Zijn Werkt.