Studenten: ‘Zonder ons geen klimaatdoelen’

'Maak de jongste jeugd al bekend met techniek.' 'Gebruik het enthousiasme van jongeren.' 'Laat de opleidingen beter aansluiten op de bedrijven.' 'Maak modelwoningen om te laten zien hoe goed en goedkoop omschakelen op duurzame energie is.' Bekijk de reportage van Omroep West over techniekstudenten van mboRijnland, die dinsdag 5 juni 2018 de Sociaal-Economische Raad advies gaven over het halen van de klimaatdoelen.

De vijftig studenten die de SER adviseerden hebben al gekozen voor een techniekopleiding. Zij gaan een belangrijke rol spelen om de Parijse klimaatdoelen te halen. Als Technicus of ICT’er ben je onmisbaar. Je houdt de nieuwste technologische ontwikkelingen bij. Je denkt na over de duurzaamheid van installaties en materialen. Mensen en organisaties kunnen bij jou terecht voor oplossingen die gebruiksvriendelijk, slim en vernieuwend zijn.

Maar bovenal: je hebt een brede blik. Je kijkt over de grenzen van je eigen vakgebied heen en werkt veel samen. Lijkt dit je wat? Lees meer over de opleidingen Techniek & ICT van mboRijnland.