Wat ga je leren?

We leren je tijdens de opleiding Schoonheidsspecialist alle kennis en vaardigheden om als professionele schoonheidsspecialist aan de slag te gaan. Je leert welke behandelingen en producten het beste bij verschillende huidtypes passen en we nemen je mee in het aanpassen van behandelingen op de wensen van de klant.

Je leert hoe je een gezichtsbehandeling, lichaamsbehandeling en een cosmetische hand-, nagel- en voetbehandeling geeft. Jij weet straks raad met alle vragen van jouw klanten. Je leert tijdens de opleiding goed luisteren naar de wensen van de klanten, zo ontdek je precies wat de klant wil. Ook leren we je klanten ontvangen, adviseren en behandelen. Verder nemen we je mee in de wereld van ondernemen. Als schoonheidsspecialiste vind je het belangrijkste dat jouw klanten altijd met een voldaan gevoel de deur uitlopen!

Vooropleidingseisen

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

Aanvullende instroomactiviteiten

Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een individueel kennismakingsgesprek Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende instroomactiviteit is. Deze is op hetzelfde moment als het kennismakingsgesprek, zodat je niet twee keer hoeft te komen. De aanvullende instroomactiviteit bestaat uit het luisteren naar een presentatie over het beroep en je volgt een praktijkles.
Ook zullen we je vragen of je een motivatiebrief kan schrijven.

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Startmoment
2024, na de zomervakantie
Locaties

Gouda (BOL)

Leiden Storm Buysingstraat (BOL)

Direct aanmelden

Over jou

 • Adviseren
 • Beauty & fashion
 • Ondernemend
 • Zelfstandig

Over jou

In de praktijk

Na de tweejarige BOL-opleiding stroom je door naar een niveau 4 opleiding of ga je gelijk aan de slag! Je werkt bij een schoonheidssalon, beautycentrum, drogisterij of wellness-instituut. Jij haalt plezier uit het mooier maken van anderen en samenwerken met je collega’s en leidinggevenden.

Wil je doorstromen naar de niveau 4 opleiding Allround Schoonheidsspecialist van mboRijnland, dan kun je deze in één jaar afronden.

Als schoonheidsspecialist vind je het heerlijk om andere mensen te verzorgen en er goed uit te laten zien. Je zorgt dat de conditie van de huid van het gezicht, de hals, het lichaam en de handen verbetert of behouden blijft. Die dame die wekelijks voor haar gezichtsbehandeling komt, die heer die maandelijks voor de pedicure komt en die jonge meid die eens binnenstapt voor een reinigende gezichtsbehandeling. Jij behandelt alle klanten met veel plezier! Ook geef je ontspanningsbehandelingen en advies over cosmeticagebruik. Je bent de hele dag in contact met anderen, iets waar jij van houdt!

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

 • BOL
 • Kosten
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Bijzonderheden
 • Schoolsalon: Hair & Beauty
 • Jaarlijkse Beautyweek

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Een belangrijk deel van de opleiding bestaat uit de beroepspraktijkvorming. Alle kennis en vaardigheden die je op school hebt geleerd, ga je dan toepassen in de praktijk. Je wordt begeleid door een praktijkopleider van de instelling en een docent van de school. Je gaat stage lopen in een schoonheidssalon of beautycentrum.
In onze schoolsalon Hair & Beauty ontvangen we het hele studiejaar modellen op afspraak voor een schoonheidsbehandeling uitgevoerd door onze studenten. Je wordt hierbij begeleid door onze docenten.
Jaarlijks organiseren wij de Beautyweek in de week voor de kerstvakantie. Studenten geven klanten op afspraak een schoonheidsbehandeling. De opbrengst van de behandelingen gaat naar een goed doel.