Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Allround Schoonheidsspecialist leer je alles wat je nodig hebt om een goede schoonheidsspecialist te worden én een beetje extra. Je leert namelijk ook specialistische behandelingen, waardoor je net wat meer in staat bent om huidverbeteringen te bewerkstelligen dan een schoonheidsspecialist.

Je leert hoe je een cosmetische hand-, voet-, en nagelbehandeling moet geven, een gezichtsbehandeling en een lichaamsbehandeling. Daarbij besteed je aandacht aan verschillende huidtypen, allergieën en bijbehorende verzorgingsproducten. Dit leert een schoonheidsspecialist ook. Jij leert daarnaast als allround schoonheidsspecialist over specialistische behandelingen zoals Shiatsu, bindweefsel, acne-behandelingen en additionele behandelingen zoals aromatherapie. Verder leer je hoe je een onderneming kunt starten; hoe je een ondernemersplan schrijft en presenteert. Tijdens de opleiding loop je stage, zodat jij het geleerde direct in praktijk kunt uitoefenen. Aan het eind van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist, ben jij helemaal klaar voor het vak!

Toegestane vooropleidingen

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
 • Diploma vmbo gemengde leerweg
 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Gouda

Leiden Storm Buysingstraat

Direct aanmelden

Over jou

 • Adviseren
 • Beauty & fashion
 • Ondernemend
 • Zelfstandig

In de praktijk

Je volgt deze BOL-opleiding op niveau 4 en behaalt in 3 jaar je diploma. Daarna stroom je door naar het hbo of ga je aan het werk. Je werkt dan bij een beautycentrum, drogisterij, schoonheidssalon of wellness-instituut. Je kunt met deze opleiding ook je eigen salon beginnen.

Als allround schoonheidsspecialist werk je aan de verzorging van het uiterlijk van anderen. Je houdt rekening met verschillende huidtypen, allergieën en wensen van de klanten. Je zorgt dat de conditie van de huid van het gezicht, de handen, het lichaam en de hals verbetert of in ieder geval behouden blijft. Daarnaast geef je advies over cosmeticagebruik en voer je ontspannings- of ontharingsbehandelingen uit. Als allround schoonheidsspecialist geef je ook leiding, voer je specialistische behandelingen uit, heb je kennis van specifieke huidproblemen en kun jij klanten doorverwijzen naar andere disciplines. Kortom, je voert een veelzijdig beroep uit met een grote verantwoordelijkheid. Mensen vertrouwen jou namelijk hun uiterlijk toe.

Als je klaar bent

Aanvullende informatie

 • BOL
 • Kosten
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Instroomactiviteiten
 • Bijzonderheden
 • Schoolsalon: Hair & Beauty
 • Jaarlijkse Beautyweek
 • Instroomactiviteiten

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Let op: vanwege de gevolgen van het coronavirus verloopt de Instroom anders. 

Als je aanmelding voldoet aan de vooropleidingseisen wordt je aanmelding omgezet in een inschrijving. In april krijg je dan meer informatie over de vervolgstappen.

Een belangrijk deel van de opleiding bestaat uit de beroepspraktijkvorming. Alle kennis en vaardigheden die je op school hebt geleerd, ga je dan toepassen in de praktijk. Je wordt begeleid door een praktijkopleider van de instelling en een docent van de school. Je gaat stage lopen in een schoonheidssalon, beautycentrum of wellness instituut.Als jij je nu aanmeldt krijg je een uitnodiging voor een intakemiddag. Tijdens deze middag kun je kennismaken met onze docenten en toekomstige klasgenoten. Als nog vragen hebt kun je die natuurlijk ook stellen.
In onze schoolsalon Hair & Beauty ontvangen we het hele studiejaar modellen op afspraak voor een schoonheidsbehandeling uitgevoerd door onze studenten. Je wordt hierbij begeleid door onze docenten.
Jaarlijks organiseren wij de Beautyweek in de week voor de kerstvakantie. Studenten geven klanten op afspraak een schoonheidsbehandeling. De opbrengst van de behandelingen gaat naar een goed doel.
Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een invidueel kennismakingsgesprek Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende instroomactiviteit is. Deze is op hetzelfde moment als het kennismakingsgesprek, zodat je niet twee keer hoeft te komen. De aanvullende instroomactiviteit bestaat uit het luisteren naar een presentatie over het beroep en je volgt een praktijkles. Ook zullen we je vragen of je een motivatiebrief kan schrijven.