Studenten mboRijnland ontmoeten bedrijven tijdens EXPO GOUDA MAAKT KENNIS

Op 5, 12 en 19 september faciliteert EXPO GOUDA MAAKT KENNIS een ontmoeting tussen Goudse ondernemers en studenten van mboRijnland van verschillende opleidingen. Op 12 september komen ruim 70 studenten van de opleiding Middelbaar Laboratorium Onderwijs (MLO) uit Leiden naar de EXPO in de oude Viruly zeepfabriek. Vorige week maakten studenten Technicus Engineering kennis met verschillende bedrijven.  

Vele sectoren hebben te maken met enorme tekorten op de arbeidsmarkt. Daarnaast zijn grote thema’s op het gebied van gezondheidszorg, techniek, energietransitie en klimaat actueel. Met deze netwerkbijeenkomst geeft EXPO GOUDA MAAKT zowel bedrijven als studenten de gelegenheid met elkaar kennis te maken en kennis uit te wisselen.

Student van de toekomst
Bedrijven vertellen welke thema’s er spelen op de werkvloer, aan welke (technische) expertise en vaardigheden behoefte is en wat de ontwikkelingen zijn in de toekomst. Ze lichten ook de mogelijkheden toe aan studenten voor het doen van projecten of studieopdrachten, stages en werk. Studenten kunnen op hun beurt ervaren welk bedrijf hen interessant lijkt en aansluit bij hun opleiding om stage te lopen of te werken.

Otto Jelsma, bestuursvoorzitter mboRijnland: ‘Geweldig dat EXPO GOUDA MAAKT geheel belangeloos deze ontmoeting tussen bedrijven en onze studenten heeft georganiseerd. Het brengt beide partijen op een aansprekende plek en laagdrempelige manier bij elkaar. Bedrijven vertellen waar ze behoefte aan hebben, studenten kunnen ontdekken bij welke bedrijven ze hun vakmanschap op korte of langere termijn kunnen inzetten.’

Bijdrage studenten aan Gouda750
Gedurende dit jubileumjaar Gouda750 is blikvanger EXPO GOUDA MAAKT een zeer succesvol initiatief gebleken, waar meer dan 9000 bezoekers kennis hebben gemaakt met de Goudse maakindustrie in verleden, heden en doorkijkend naar de toekomst.

Thierry van Vugt, wethouder Onderwijs gemeente Gouda: ‘Dankzij het sterke samenwerkingsverband met mboRijnland zijn veel studenten ingezet en betrokken bij Gouda750. Naast deze praktijkervaring en bijdrage aan de stad, weet de expo in haar laatste weken, met dank aan de betrokken sponsors, de samenwerking met het Goudse bedrijfsleven verder uit te bouwen door mbo-studenten uit de regio aan te trekken voor een uitgebreide kennismaking. EXPO GOUDA MAAKT KENNIS geeft mbo-studenten hiermee de kans zich te oriënteren op verschillende beroepsperspectieven.’