Bezoek burgemeester Vroom aan mboRijnland locatie Leidschendam-Voorburg

Deze week bracht burgemeester Martijn Vroom van Leidschendam-Voorburg een bezoek aan locatie Fluitpolderplein in Leidschendam. Burgemeester Vroom is in maart 2023 aangetreden. Hij maakte voor het eerst nader kennis met mboRijnland en toonde veel interesse. Hij vond het fijn en belangrijk dat mboRijnland in Leidschendam-Voorburg is gevestigd, omdat het voor veel jongeren die beroepsonderwijs willen volgen prettig is dat hun opleiding dicht bij huis is.

De burgemeester kreeg een rondleiding en informatie over het aanbod van onze opleidingen. Daarnaast vertelde mboRijnland iets over de doorlopende leerlijn met het vmbo-onderwijs ’s Gravendreef, dat in hetzelfde gebouw is gevestigd. Een aantal vmbo-leerlingen kunnen in vijf jaar tijd een vmbo en mbo-4 opleiding voor junior accountmanager voltooien, waarna de mogelijkheid bestaat om verder te gaan op het hbo. Vanwege de nauwe samenwerking tussen vmbo en mbo kunnen jongeren op dezelfde school en met hun eigen docenten een mbo-opleiding starten. Dit zorgt voor een vloeiende overgang, een warme overdracht en behoud van jongeren voor het onderwijs.

Vervolgens ging het gesprek over de samenwerking in de regio. Otto Jelsma, bestuursvoorzitter mboRijnland, spreekt ieder jaar een keer met alle burgemeesters van onze vestigingsplaatsen. Een van de thema’s is onder andere de veiligheid op school. Bovendien is er aandacht voor het welbevinden en welzijn van jongeren. Ook daarin trekken de gemeenten en mboRijnland samen op.

“Het was fijn om de burgemeester te mogen ontvangen. We hadden een vruchtbaar gesprek. Fijn om de burgemeester mee te nemen in de activiteiten en ontwikkelingen bij mboRijnland. En goed om samen verder te praten wat nog beter kan in onze samenwerking”, aldus Jelsma.

De burgemeester gaf aan zeer betrokken te zijn en kijkt uit naar een volgende ontmoeting.