Benoeming Yardena Shitrit tot voorzitter Raad van Toezicht

Yardena Shitrit is op 5 maart jl. tijdens de vergadering van de Raad van Toezicht benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van mboRijnland. Zij volgt daarmee Bernard Fransen op, die per 1 december 2018 afscheid heeft genomen. Yardena was vanaf juni 2014 vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van ROC Leiden. Na de fusie tussen ID College en ROC Leiden werd zij lid van de Raad van Toezicht van mboRijnland, voor deze functie werd zij per juni 2018 herbenoemd.

Achtergrond
Yardena is sinds 2016 concerndirecteur Personeel & Organisatie bij de gemeente Amsterdam. Vanuit die functie is zij verantwoordelijk voor het personeelsbestand van zo’n 15.000 vaste medewerkers en 4.000 op inhuurbasis. In december 2017 won Yardena de vakjuryprijs bij de landelijke HR Top100-verkiezing (www.hrtop100.nl). Daarnaast is zij een ervaren toezichthouder. Op dit moment onder meer bij de Koninklijke Stichting Defensiemusea en de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Haaglanden.

Yardena heeft de totstandkoming van mboRijnland van dichtbij meegemaakt en draagt ons ROC een zeer warm hart toe. Zij wil graag samen met het bestuur en de Raad van Toezicht invulling geven aan het motto van mboRijnland: méér dan mbo.