Minister Bruins op werkbezoek bij mboRijnland

Op maandag 11 maart bezocht minister Bruno Bruins onze vestiging aan de Strom Buysingstraat. Hij ging daar in gesprek met studenten en oud-studenten van de opleiding Sport en Bewegen. Bruins werd bijgepraat over het belang van sport en bewegen in ons dagelijks leven en over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt die je hebt als student van deze opleiding

De eerste presentatie, gegeven door derdejaars studenten, had als thema het vernieuwend onderwijs. Dit lieten de studenten zien aan de hand van een project waar zij op dit moment mee bezig zijn: het testen van de gezondheid van scholieren van het Bonaventura College. De tussentijdse rapportage toonde een min of meer zorgelijk beeld wat betreft lenigheid, uithoudingsvermogen, spierkracht etc. De taak aan onze studenten om daar een oplossing voor te bedenken. Waarvoor komt de jeugd van de bank of achter het scherm vandaan?

Tweede presentatie had als thema de veelzijdigheid van de opleiding Sport en Bewegen. Drie oud-studenten die inmiddels allemaal een eigen bedrijf hebben, waren bereid gevonden om dat uit te leggen aan de minister. Rode draad door de drie verhalen was, dat de opleiding deze oud-studenten had geholpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Wat kun je wel? Waar ligt je hart? En waarvoor kun je beter samenwerken met anderen? Ieder van hen was een eigen kant op gegaan, waarvan eentje zelfs helemaal buiten de branche. Hij heeft een callcenter waar hij rond de 100 medewerkers aanstuurt. En dat allemaal dankzij de opleiding Sport en Bewegen.

Als laatste werd de minister bijgepraat over de aanpak van de Leidse Koningsspelen en de verwevenheid daarmee met mboRijnland. Er volgenden geanimeerde gesprekken tussen minister, studenten en docenten. Inzichten werden uitgewisseld en opdrachten meegegeven aan ‘Den Haag’.