Medewerker ICT

Onderhoud en beheer

Zoals ieder bedrijf een ICT-infrastructuur nodig heeft, heeft iedere ICT-infrastructuur een goede beheerder nodig. Houd jij computers, netwerkcomponenten en applicaties graag aan de praat? Wil jij meedenken over de beste manier om het dataverkeer te regelen tussen netwerkservers, e-mailservers en andere servers? 

Bekijk opleidingen

Als ICT-dienstverlener binnen een bedrijf zorg je ervoor dat medewerkers beschikken over een goed functionerend netwerk en data centers. Je  installeert computers voor de gebruikers. Je configureert netwerken en lost problemen op in hard- en software. De beveiliging van het netwerk heeft natuurlijk continu je aandacht. Je geeft instructies aan  gebruikers hoe ze virussen en malware buiten de deur kunnen houden. Ook kun je werken op of leidinggeven aan een servicedesk. Je staat mensen te woord en zorgt ervoor dat storingen zo snel mogelijk worden opgelost. Internet of things en big data staan centraal. Je bent  de spil in een boeiende ICT-wereld.

Is de hardware- en netwerkkant van ICT iets voor jou en word je graag uitgedaagd? Kies dan voor onderhoud en beheer.

Voordat je op de opleiding toegelaten wordt, vindt er een uitvoerig intakegesprek plaats. Daarnaast is het zo: hoe eerder jij je aanmeldt, des te groter de kans op één van de beperkte plekken.

Opleidingen ICT - Onderhoud en beheer

Deze opleiding is VOL voor 2019-2020. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als medewerker ICT zorg je dat gebruikers op hun werkplek goed werkende computers hebben en efficiënt gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden. Je helpt bij eenvoudige storingen en beantwoordt vragen. Je houdt je vooral bezig met het werkend houden van de ICT infrastructuur binnen een bedrijf. Hierbij moet je denken aan het gebruiksklaar maken van computers, het aansluiten van deze computers op het netwerk en je moet ervoor zorgen dat e-mail en internet werken. Natuurlijk ben je ook verantwoordelijk voor de installatie van verschillende soorten software. Daarnaast moet je storingen kunnen lokaliseren, je moet de bekabeling kunnen verzorgen en je kunt eenvoudige vragen van gebruikers beantwoorden. Je bent dus eigenlijk de duizendpoot van de afdeling. Je werkt altijd onder toezicht van een collega. Veelal wordt je ingezet bij computer-assemblages of als assistent van de netwerkbeheerder of als technische dienst bij computerwinkels. Natuurlijk zijn werkzaamheden als helpdeskmedewerker ook mogelijk.

Opleidingsinhoud

Tijdens zowel de theorielessen als tijdens je stage of bpv (beroepspraktijkvorming) werk je aan kerntaken.

De kerntaken die bij jouw opleiding horen zijn: installeren van hard- en software, onderhouden en beheren van hard- en software en ondersteunen van systeemgebruikers.

Daarnaast krijg je vakken zoals installatie hard- en software, basiscomputervaardigheden. Tevens krijg je Nederlands, rekenen, Engels en Loopbaan & Burgerschap.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding
  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

Maximum aantal plaatsen
Deze opleiding heeft een maximum aantal plaatsen. Dit aantal is: 25.  

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd.
Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen. Daarnaast neem je verplicht deel aan onze intakeactiviteiten: het invullen van onze Startmeter en een intakegesprek. Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Bijzonderheden

Locaties

  • Leiden (Bètaplein) (BOL)

Deze opleiding is VOL voor 2019-2020. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
2
Duur
2 jaar
Locatie
Leiden (Bètaplein) - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020

Deze opleiding heeft maximaal 25 plaatsen

Opleiding vol: aanmelden is niet mogelijk
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen