Wat ga je leren?

Je bent creatief en actief bezig met (social) media. De opleiding mediaredactiemedewerker (content creator) is dan echt iets voor jou! Het is een brede opleiding, waarin je de kans krijgt om je mediatalenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Als content creator werk je met media & communicatie. Je verzamelt informatie en geeft vorm aan communicatie in woord en beeld. Je werkt in opdracht om originele content te maken voor social media, tijdschriften, websites, tv en radio. Je leert een verhaal te vertellen door interviews af te nemen, te fotograferen, video’s en geluid te editen, animaties te maken, infographics te designen en podcasts te maken.

Ook leer je hoe je verschillende doelgroepen op de beste manieren aanspreekt door middel van duidelijke en vlotte communicatie.

Tenslotte leer je te analyseren welke effecten jouw creaties hebben op je doelgroep. Je verdiept je in Google Analytics en kan een plan maken om nog meer volgers te trekken.

Oftewel: je wordt een creatieve duizendpoot die overal inzetbaar is, of het nu gaat om tv, TikTok of een reclamecampagne maken.

Eerste jaar als brede oriëntatie
De opleiding is alleen in een BOL variant te volgen. Je volgt vijf dagen in de week theorie- en praktijkles. Tijdens beroepsgerichte projecten maak je kennis met alle verschillende mediaplatformen en de content die je hiervoor kunt maken. Dit betekent dat je aan opdrachten werkt die je in het echte werkleven tegen gaat komen.

Je doet vakkennis en vaardigheden op en leert hoe je agile (een hip woord voor flexibel) met elkaar kan samenwerken.

Gedurende de hele opleiding begeleiden docenten je. De docenten besteden veel aandacht aan jouw ontwikkeling en coachen je naar jouw diploma als mediaredactiemedewerker.

Vakken en keuzedelen
In deze veelzijdige studie leer je werken met software programmas zoals: Photoshop, Illustrator, Première Pro en InDesign.Verder krijg je les in fotografie, audio en video en nemen we je mee in de wereld van marketing en storytelling.

De keuzevakken zijn een verdieping en vebreding van jouw talenten zijn. Naast de beroepsspecifieke vakken krijg je Nederlands, rekenen op 3F niveau, Engels op A2/B1 niveau en natuurlijk loopbaan en burgerschap.

Vooropleidingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Diploma mbo-opleiding niveau 4
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
2024, na de zomervakantie
Locaties

Leiden Bètaplein / Lammenschans (BOL)

Direct aanmelden

Over jou

  • Je bent creatief
  • Affiniteit met communicatie
  • Designen en ontwerpen
  • Marketing en multimedia
  • Je bent ondernemend

In de praktijk

Na je opleiding kun je aan de slag op redactie- en communicatieafdelingen van grote bedrijven, marketing- pr- en reclamebureaus, ontwerpstudio’s, multimediabedrijven of bij uitgeverijen.

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

  • Kosten
  • BOL
  • Buitenland
  • Keuzedelen
  • Ondernemerschap
  • Studeren met een laptop

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Bij deze opleiding raden we je aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Meer informatie over het gebruik van een laptop en over de keuze van een laptop vind je hier.

Nieuws