Assistent installatie- en constructietechniek

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Een afvoer die lekt, de dakgoot moet gerepareerd. Het op maat maken van een buis of kabel. Allemaal technische werkzaamheden die niet iedereen zomaar kan uitvoeren. Daar moet je verstand van hebben.
De assistent Installatie - & Constructietechniek heeft hier verstand van. Bij de klant thuis of in een productiehal assisteer je bij het maken van de afvoer of de dakgoot. En zorg je dat al het gereedschap op orde is. Vind je het leuk om te assisteren bij deze technische werkzaamheden? En heb je geen vmbo diploma? Dan is Entree installatie - & Constructietechniek iets voor jou!

 

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je:
• ondersteunende werkzaamheden uit te voeren;
• onderdelen van producten te maken;
• te zorgen voor een goede werkplek;
• gereedschap en materialen op te bergen en afval af te voeren.


Met een diploma Assistent installatie- en constructietechniek kun je:
• aan het werk
• doorstromen naar niveau 2

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding nodig.
Je moet wel minimaal 16 jaar oud zijn op 1 augustus van het jaar waarin je de opleiding start.

Aanvullende intakeactiviteiten

Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je daarna een individueel intakegesprek. Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen.

Heb je een vooropleiding gedaan via het Speciaal Voorgezet Onderwijs (VSO) of ISK, dan nodigen we je ook uit voor een groepsintakeactiviteit. Deze is op hetzelfde moment als het intakegesprek, zodat je niet twee keer hoeft te komen. Tijdens de groepsintakeactiviteit werk je samen met anderen aan een opdracht. We kunnen op basis hiervan bepalen of je extra begeleiding nodig hebt. 

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Bijzonderheden

 Verhuizing
Let op: deze opleiding op de locatie in Leiden verhuist vanaf studiejaar 2018-2019 naar onze vernieuwde locatie Leiden Storm Buysingstraat.
Klik hier om alvast een sfeerimpressie te zien, en een overzicht van al onze locaties in Leiden.

Locaties

  • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BOL & BBL)
  • Leiden (Vijf Meilaan) (BOL & BBL)
  • Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) (BOL & BBL)
Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL & BBL
Niveau
1
Duur
1 jaar
Locaties
Gouda
Leiden (Vijf Meilaan)
Zoetermeer (Van Doornenplantsoen)
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen