Retailmanager

Tijdens de opleiding Manager Retail leer je alles over de detailhandel en leidinggeven. De opleiding is erg afwisselend, net als het beroep. Je leert over de goederenstroom vanaf inkoop tot verkoop. Welke rol jij daarin kan spelen en hoe jij medewerkers kan aansturen én motiveren, om de verkoop te doen toenemen.

Eerst leer je alle kanten van de detailhandel kennen. Of je kiest voor een specialisatie in de mode of de parfumerie. Daarna ga je dieper op de lesstof in. Je leert over presentatie, verkoop en service. Over promotie, commercieel en financieel beleid. Over de retailbranche en over leidinggeven. Bij de afronding van je studie Manager Retail ontwikkel je een filiaalmanagersplan voor jouw filiaal. De kennis en vaardigheden die je in alle opleidingsonderdelen hebt opgedaan, komen in dat plan samen. Door middel van klassikale lessen, projecten en praktijkervaring, stomen we je klaar voor deze commerciële functie met veel verantwoordelijkheid. Met jouw ondernemende houding weet jij als manager retail straks alles in goede banen te leiden.

Patissier

Tijdens de opleiding Patissier  leer jij om met ambachtelijke technieken een bijzonder banket te maken. Denk aan taarten, chocolade, ijs en allerlei andere heerlijke etenswaren. Voor deze 1-jarige niveau 4 opleiding is een diploma Zelfstandig Werkend Banketbakker nodig of 1½ jaar met een diploma Zelfstandig Werkend Kok.

Je krijgt les van leermeesters, die hun sporen verdiend hebben binnen de banketbakkerij. De opleiding is voornamelijk praktijkgericht. Het suikertrekken, het maken van showstukken, ijsbereiding en chocoladewerk staan onder meer op het programma. Daarnaast is er aandacht voor theoretische vakken als plannen, organiseren en kwaliteitszorg. De opleiding duurt één jaar en je gaat gemiddeld één dag per week naar school. De overige dagen ben je werkzaam in de beroepspraktijk.