Heb je een VIG, MZ/VIG of ziekenverzorgenden-diploma en wil je je verder verdiepen in de zorg, dan is deze opleiding echt iets voor jou. Tijdens de opleiding Verpleegkundige Versneld leer je in 2,5 jaar onder andere over het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen, het begeleiden van patiënten en het coördineren van zorgtaken.
Je leert handelingen zoals het verzorgen van infusen en medicijnen toedienen. Daarnaast leer je klinisch redeneren, hiermee kan je bepalen welke zorg een patiënt nodig heeft en waarom. Verder komen branchekennis, wet- en regelgeving, conflicthantering en crisisinterventie aan de orde. Je besteedt tijdens deze mbo-opleiding op mboRijnland ook veel aandacht aan je sociale vaardigheden. Als verpleegkundige moet je namelijk goed kunnen luisteren en omgaan met veel verschillende typen zorgvragers. Je leert hoe je patiënten begeleidt, adviezen en instructies geeft, hoe je zelfstandig een verpleegplan opstelt en zorgtaken coördineert.
Let op: Dit traject duurt 2,5 jaar.
Toegestane vooropleidingen
Voor deze opleiding gelden specifieke voorwaarden:
- Je kunt je voor deze opleiding aanmelden als je in het bezit bent van een mbo-diploma verzorgende-IG niveau 3 of gelijkwaardig hieraan.
- Voor de BBL-opleiding moet je bij de start van dit traject een arbeidsovereenkomst hebben bij een zorginstelling voor minimaal 24 uur per week.
In het kort
Leerweg
BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
2,5 jaar
Startmoment
2024, in januari 2024, na de zomervakantie
Locaties
Gouda (BBL)
Zoetermeer Van Doornenplantsoen (BBL)
De opleiding start in Gouda ook in januari 2024.
Over jou
- Behulpzaam
- Integer
- Samenwerken
- Stevig in je schoenen staan
- Verantwoordelijk
Zorg in beeld - Verpleegkundige
In de praktijk
Je rondt deze BBL-opleiding in 2,5 jaar succesvol af en stroomt daarna door naar het hbo of je gaat fulltime aan het werk. Je werkt dan in de thuiszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, het verpleeghuis, het ziekenhuis of de psychiatrie. Je kunt goed zelfstandig werken, maar ook uitstekend samenwerken met andere verpleegkundigen, artsen en deskundigen.
Als verpleegkundige verleen je niet alleen complexe zorg, maar ook coördineer je de zorg en verbeter je de kwaliteit van de zorg. Je werkt daarin samen met andere hulpverleners. Je draagt op deze manier bij aan het welzijn van zorgvragers, in het verbeteren van de kwaliteit van leven. Daarbij let je zowel op hun gezondheid als de woonsituatie en hun welzijn. Hierover onderhoud je met de zorgvragers én hun familie een intensief contact. Het zijn zaken die voor hen – en dus ook voor jou – belangrijk zijn. Je hebt een boeiende, afwisselende en ook heel verantwoordelijke baan.
Studie in cijfers
- Doorstroom naar hbo – 13% (deze opleiding) 16% (landelijk gemiddelde)
- Percentage gediplomeerden met werk – 91% (deze opleiding) 97% (landelijk gemiddelde)
- Bekijk studiewijzer
Aanvullende informatie
- Kosten
- BBL
- Ondernemerschap
- Vakken
- Toelatingseisen
- Bijzonderheden
Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.
Kosten van boeken en materialen
De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.
BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Minimaal drie dagen per week heb je een baan bij een bedrijf of instelling. Je gaat één of twee dagen of avonden per week naar school. Zo leer je vooral in de praktijk. Je verdient vaak al een salaris. Tijdens de opleiding word je begeleid door onze docenten en een praktijkopleider van je bedrijf.
Het is heel belangrijk om meteen bij de start van je opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf of instelling te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding
Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap
Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.
Voor deze opleiding gelden specifieke voorwaarden:
- Je kunt je voor deze opleiding bijvoorbeeld aanmelden met een mbo-diploma VIG of MZ/VIG niveau 3
- Voor de BBL-opleiding moet je bij de start van dit traject een arbeidsovereenkomst hebben bij een zorginstelling voor minimaal 24 uur per week.
Dit traject duurt 2,5 jaar en start in augustus Deze opleiding start ook in januari. Als je kiest voor een BBL-opleiding, volg je deels onderwijs bij mboRijnland. Dit combineer je met werken in de praktijk.