Wat ga je leren?

Commercieel denken en verkopen staat centraal bij de opleiding Junior Accountmanager. We leren je alles over onderhandelen, adviseren, onderzoeken en natuurlijk deals maken. Ook leer je een klantenbestand opbouwen, wat voor jou geen probleem is. Jij bent namelijk iemand die graag met mensen omgaat. Aan het einde van de opleiding ga je aan de slag als vertegenwoordiger van een bedrijf en ben je een echte verkoper!

Tijdens de opleiding leer je zowel zelfstandig als in teamverband zaken doen, zoals bijvoorbeeld in een verkoopteam. We leren je duurzame klantrelaties opbouwen en we werken aan je commerciële vaardigheden. Je ziet er altijd representatief uit, want jij bent het visitekaartje van het bedrijf. Je studeert een aantal uren per week zelfstandig. Ook werk je aan projecten. Hierin komt de leerstof uit je theoretische vakken aan de orde. De projecten staan dichtbij de praktijk van een accountmanager. Eigenschappen die bij een Junior Accountmanager passen zijn: doortastend, zelfstandig, overtuigend, vasthoudend, resultaatgericht en natuurlijk een flinke dosis enthousiasme! Herken jij jezelf hierin? Dan helpen wij je graag verder te ontwikkelen.

Let op: wil je net iets meer, dan is de internationale variant van deze opleiding misschien iets voor jou. Zoek uit wat het beste bij jou past.

Het eerste jaar
De studiejaren zijn opgebouwd in vier periodes.In de eerste twee periodes van het eerste jaar volg je vijf dagen per week les. In periode drie en vier van het eerste jaar is het tijd voor stage. Je gaat vier dagen per week aan de slag voor je stagebedrijf en de overige dag volg je les. De vakken sluit je iedere periode af met een toets, portfolio en/of presentatie. Aan het einde van het eerste jaar krijg je te maken met je eerste examens.

Vakken en keuzedelen
Hoe snel je de opleiding afrondt, heb je zelf in de hand. Haal je alle examens in één keer, dan ben je in 2,5 jaar afgestudeerd. Dit geeft je de mogelijkheid om in februari al door te stromen naar een hbo-opleiding. De opleiding Junior Accountmanager leidt je op voor het hele commerciële traject in het bedrijfsleven. Je volgt vakken, zoals Marktonderzoek, Relatiebeheer, E-commerce, Kostprijsberekeningen en Social media. Naast de beroeps specifieke vakken volg je ook generieke vakken, zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en bereiden je voor op de examens in de praktijk.

Ook krijg je de mogelijkheid om keuzedelen te volgen. Keuzedelen geven je de kans om vakken die aansluiten op jouw vak specialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen te volgen.

Wat maakt deze opleiding méér dan mbo?
We werken tijdens de opleiding voornamelijk aan projecten die direct uit de praktijk komen. Zo leer je gelijk hoe het er in het echt aan toe gaat. We noemen dit hybride leren. Dankzij deze methode stomen we je zo snel en zo goed mogelijk klaar om na je opleiding direct aan de slag te gaan!

Toegestane vooropleidingen

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
2024, na de zomervakantie
Locaties

Leiden Bètaplein / Lammenschans (BOL)

Leidschendam-Voorburg (BOL)

Zoetermeer (BOL)

Direct aanmelden

Over jou

 • Commercieel ingesteld: je wilt dus verkopen
 • Je bent flexibel en kunt makkelijk inspelen op verschillende situaties
 • Je doet je werk zelfstandig en nauwkeurig
 • Je werkt goed samen

In de praktijk

Je volgt de BOL-opleiding en na drie jaar studeer je af. Je stroomt door naar het hbo, bijvoorbeeld de opleiding Small business of Retail management of je gaat aan de slag in het bedrijfsleven! Als accountmanager maak je deel uit van een accountteam bij een commercieel bedrijf of dienstverlenende organisatie. Je kunt bij vele bedrijven terecht! Bijvoorbeeld in de distributiesector, een groothandel, de internationale handel of in de logistiek.

Als Junior Accountmanager ben jij verantwoordelijk voor de verkoop van producten of diensten. Daar ben je dan ook heel alert op. Je houdt de markt zo goed mogelijk in de gaten. Je volgt regelmatig vakgerichte cursussen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en trends. Belangrijk voor jou, maar ook voor de klant. Het is aan jou de klant goed voor te lichten en te adviseren over de producten of diensten die je wil verkopen. Daarbij ga je voor een langdurige klantrelatie. Ook houd je regelmatig productpresentaties en verkoopgesprekken. Jij werkt volgens het motto: ‘de enige goede klant is een tevreden klant’.

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

 • BOL
 • Kosten
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Studeren met een laptop
 • Bijzonderheden

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Bij deze opleiding raden we je aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Meer informatie over het gebruik van een laptop en over de keuze van een laptop vind je hier.

Voor deze opleiding is het kledingvoorschrift: zakelijk, netjes.