Wat ga je leren?

Bij de opleiding Junior Accountmanager/International Business Studies behaal je twee diploma’s. Het diploma Junior Accountmanager (mbo-niveau 4) en het internationaal erkende diploma BTEC Extended Diploma in Business Level 3. Hiermee kun je eerder aan de slag bij een internationale organisatie. Ook is doorstromen naar het HBO makkelijker of zelfs naar een aantal Britse universiteiten. Een aantal beroeps specifieke vakken krijg je in het Engels; de vakken voor je Junior Accountmanagers diploma in het Nederlands.

In deze opleiding leer je commercieel denken, verkopen, zelfstandig zakendoen en relaties onderhouden. Je leert hoe jij kunt zorgen voor een hogere omzet, hoe je offertes opstelt, klanten werft en onderhandelt over een prijs. Daarnaast leer je om je eigen verantwoordelijkheid te nemen, samen te werken en om een verkoopgesprek in het Engels en Duits te voeren. Kortom, allemaal vaardigheden die je bij een internationaal bedrijf goed kunt gebruiken. Je studeert een aantal uren per week zelfstandig. Dan ben je bezig met projecten waarin de leerstof van alle vakken aan de orde komt. De projecten staan heel dicht bij de praktijk. Je ontwikkelt je probleemoplossend vermogen en je creativiteit. Je bent ondernemend en flexibel. Tijdens deze opleiding ga je ook op stage naar het buitenland. Zo leer je je pas écht goed voorbereiden op jouw toekomstige job! Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om een Anglia diploma te behalen.

Let op: Kies je voor deze opleiding, dan kies je voor een verzwaard programma. Je zult meer tijd aan school moeten besteden.  Als je gemotiveerd bent en de opleiding succesvol afrondt, krijg je hier twee diploma’s voor terug.

Toegestane vooropleidingen

Deze opleiding is VOL op onze locatie Leidschendam voor studiejaar 2020-2021.
Aanmelden voor locatie Woerden is nog mogelijk.
Vanaf 1 oktober kan je je vaak ook aanmelden voor start in februari 2021

 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

Aanvullende eisen
Deze opleiding heeft aanvullende eisen. Je moet voldoen aan deze eisen om geplaatst te kunnen worden. Het gaat om de voldoende beheersing van de Engelse taal.

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Leidschendam-Voorburg

Woerden

Direct aanmelden

Over jou

 • Commercieel ingesteld
 • Internationale werkomgeving
 • Je doet je werk zelfstandig en nauwkeurig
 • Je werkt goed samen
 • Je bent communicatief

In de praktijk

Je volgt deze BOL-opleiding gedurende 3 jaar en sluit hem succesvol af. Je bezit dan twee diploma’s namelijk die van Junior Accountmanager en het BTEC Extended Diploma in Business level 3. Je kunt dan makkelijk doorstromen naar het hbo, of aan het werk in het binnen- én buitenland. Je bent verantwoordelijk voor de verkoop van producten of diensten. Je houdt de internationale markt goed in de gaten en spoort je wereldwijd nieuwe ontwikkelingen op. Deze weet jij vervolgens als een van de eersten te verkopen.

Als junior accountmanager bij een internationale organisatie heb je veel contact met klanten in binnen-en buitenland. Je belt en mailt dagelijks met hen. Om bij te blijven volg je regelmatig vakgerichte cursussen. Zo kun je jouw account – een mooi woord voor klant – goed voorlichten. Die vraagt van jou een onderbouwd advies. Je biedt jouw klant een offerte aan die precies aansluit bij zijn wensen en onderhandelt met hem over prijzen. Je handelt eventuele klachten zo af, dat de klant tevreden is én blijft. Een tevreden klant is de sleutel tot succes. Het is voor jou de uitdaging om aan een langdurige relatie met je klant te bouwen. Die klant kan in Nederland zitten, maar ook in China of Brazilië. Voor jou maakt dat niet uit. Jij spreekt net zo makkelijk Engels als Nederlands.

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

 • BOL
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Studeren met een laptop
 • Aanvullende eisen
 • Intakeactiviteiten
 • Bijzonderheden
 • Kosten boeken / materialen

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Bij deze opleiding raden we je aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Meer informatie over het gebruik van een laptop en over de keuze van een laptop vind je hier.

Deze opleiding heeft aanvullende eisen. Je moet voldoen aan deze eisen om geplaatst te kunnen worden. Het gaat om de voldoende beheersing van de Engelse taal. 
Nadat jij je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een assessment. Hier bepalen wij of je de Engelse taal voldoende beheerst om aan te kunnen haken bij het niveau van de opleiding. Het assessment is op een aantal vaste momenten in het jaar. Nadat is aangetoond dat jouw niveau voldoende is beoordeeld word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek willen we graag horen waarom jij deze zwaardere variant van de opleiding wilt volgen. Het intakegesprek is daarnaast in het Engels. Mocht je niet worden toegelaten tot de internationale opleiding, dan kom je in aanmerking voor de reguliere variant van Junior Accountmanager in Alphen aan den Rijn of Zoetermeer.
Kies je voor deze opleiding, dan kies je voor een verzwaard programma. Je zult meer tijd aan school moeten besteden.  Als je gemotiveerd bent en de opleiding succesvol afrondt, krijg je hier twee diploma’s voor terug. 

Voor deze opleiding is het kledingvoorschrift: zakelijk, netjes.

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen. Voor deze variant van de opleiding worden verplichte bijdragen per jaar voor excursies en activiteiten, examens en inschrijving voor het extra diploma in rekening gebracht. Deze tref je hieronder aan.
Te betalen bij start van de opleiding: inschrijving bij Pearson voor de opleiding International Business Studies: € 450

 • Studiereizen/excursies buitenland
  • jaar 1 € 150
  • jaar 2 € 400
  • jaar 3 € 400 
 • Anglia examen voor aanvullend diploma Engels
  • B2 € 80
  • C1 € 90 

Wil je deze extra kosten niet maken dan kun je je aanmelden voor de reguliere opleiding “junior accountmanager”. Voor de verplichte stage in het buitenland is financiering via een subsidie van Erasmus+ mogelijk. Klik hier voor meer informatie