Wat ga je leren?

Je leert om te gaan werken in de logistiek. Dat gaat altijd over goederen. Je werkt in een magazijn. Er komen goederen binnen. En er gaan weer goederen uit, naar de klanten toe. Jij leert om al die goederenstromen in goede banen te leiden.  

Daarnaast kun je ook nog het diploma heftruckchauffeur (VCA-certificaat veiligheid) halen.

Wat voor werk is het?
Jij leert hoe je de goederen en producten die in het magazijn binnen komen verwerkt. Hoe en waar moet je de goederen opslaan? En welke documenten (papieren) horen daarbij?  

Ook leer je om orders (bestellingen) klaar te zetten. Daarna kan de chauffeur de order ophalen en naar de klant brengen.

Tijdens de opleiding werk je zelfstandig en ook in groepjes. Je leert goed samenwerken. Maar ook je eigen verantwoordelijkheid nemen. Al deze kwaliteiten zorgen dat je een goede logistiek medewerker wordt.

Wat leer je nog meer?
Je leert organiseren en plannen. Zodat je je werk zo goed mogelijk kunt doen en alles op tijd klaar is. We werken ook aan je beroepshouding. Daar leer je samen met anderen het werk voor je baas zo goed mogelijk te doen.

BBL-opleiding Logistiek Medewerker Plus 
In deze BBL-opleiding ga je naast de opleiding Logistiek Medewerker ook je rijbewijzen voor vrachtwagenchauffeur halen. Je werkt 4 dagen per week. Je wordt gedetacheerd via Aldivèr werk– en leerbanen. Detacheren betekent dat zij een baan voor jou regelen. Je gaat werken bij een erkend leerbedrijf in het transport. Je wordt dus logistiek medewerker bij mboRijnland en haalt via Aldiver je rijbewijzen. 
 
In het intakegesprek met school en met Aldiver leggen we je precies uit hoe het allemaal werkt.

Toegestane vooropleidingen

 • Diploma vmbo basis- of kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
 • Diploma entreeopleiding
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BBL
Niveau
Niveau 2
Duur
1 tot 2 jaar
Startmoment
2023, na de zomervakantie
Locaties

Alphen a/d Rijn (BBL)

Deze opleiding start ook in november 2022.

Over jou

 • Je kunt instructies opvolgen
 • Je bent nauwkeurig
 • Je wilt leren samenwerken
 • Je houdt van organiseren
 • Je houdt van hard werken

In de praktijk

Hieronder kun je als je wilt meer lezen over deze opleiding:

Als Logistiek Medewerker ben jij een echte doener: je houdt van lekker hard werken. Je werkt het liefste achter de schermen. Je zoekt naar oplossingen, zodat dingen nog sneller gebeuren.

Je verzamelt orders voor klanten en maakt ze klaar om te verzenden. Je rijdt op een heftruck en werkt met een steekwagen. Je weet precies waar welke goederen zijn opgeslagen. Zo zorg je voor een goed voorraadbeheer. Verder zorg je dat alles schoon blijft. Soms doe je (onderhouds)klusjes. 

Heb je de opleiding klaar? Dan kun je gaan werken.
Of je gaat door naar de opleiding Logistiek Teamleider op niveau 3. De opleidingen sluiten goed op elkaar aan. Daardoor kun je deze opleiding in een extra half jaar afronden.  

Als je klaar bent

Aanvullende informatie

 • Kosten
 • BOL
 • BBL
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Vakken

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Minimaal drie dagen per week heb je een baan bij een bedrijf of instelling. Je gaat één of twee dagen of avonden per week naar school. Zo leer je vooral in de praktijk. Je verdient vaak al een salaris. Tijdens de opleiding word je begeleid door onze docenten en een praktijkopleider van je bedrijf.
Het is heel belangrijk om meteen bij de start van je opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf of instelling te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.