Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Logistiek Teamleider leer jij alles over het aansturen van collega’s om de logistieke werkzaamheden in het bedrijf op rolletjes te laten lopen. Jij bent verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van het goederentransport. Jij zorgt ervoor dat juiste ladingen klaarstaan en dat jouw medewerkers de voorraad checken.

Je leert dus alles over logistiek én leidinggeven. Teamwork, werken onder druk, zoeken naar oplossingen, flexibiliteit en klantgericht werken. Ook spijkeren we je kennis over administratie bij en ontwikkel je jouw sociale en communicatieve vaardigheden. Zo werk jij straks perfect samen, geef je gecontroleerd leiding en weet jij precies hoe je de klant hoort te behandelen. Tijdens de opleiding werk je zowel zelfstandig als in groepjes, onder begeleiding van enthousiaste docenten.

Toegestane vooropleidingen

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Startmoment
2023, na de zomervakantie
Locaties

Alphen a/d Rijn (BBL / BOL)

Over jou

 • In een magazijn
 • Leidinggeven
 • Plannen – organiseren
 • Transport logistiek en voertuigen
 • Zorgvuldig 

In de praktijk

Na de tweejarige BOL of BLL-opleiding stroom je door naar een niveau 4 opleiding of ga je aan het werk! Je bent leidinggevende bij een bedrijf gespecialiseerd in transport en/of handel, denk aan: distributiecentrum, exporteur/importeur, groothandel, productiebedrijf, transportbedrijf of winkelketen.

Als logistiek teamleider ben jij een doener én een leider. Jij zorgt ervoor dat zaken goed en snel gebeuren. Jij bent verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van werk. Je zorgt dat de ontvangst en opslag van goederen op orde zijn. Je zorgt dat jouw medewerkers de voorraad checken en de orders efficiënt oppakken. Ook regel jij dat jouw medewerkers gebruikmaken van de interne transportmiddelen. Dagelijks controleer je of jouw mensen snel, goed en efficiënt werken. Zelf ben je zowel op kantoor als in het magazijn te vinden.

Als je klaar bent

Aanvullende informatie

 • Kosten
 • BOL
 • BBL
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Vakken

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Minimaal drie dagen per week heb je een baan bij een bedrijf of instelling. Je gaat één of twee dagen of avonden per week naar school. Zo leer je vooral in de praktijk. Je verdient vaak al een salaris. Tijdens de opleiding word je begeleid door onze docenten en een praktijkopleider van je bedrijf.
Het is heel belangrijk om meteen bij de start van je opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf of instelling te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.