Wat ga je leren?

Deze opleiding wordt deels gegeven bij een bedrijf in de Greenport Boskoop.

Als je kiest voor Onderwijs in de Greenport volg je bijna alle lessen in de praktijk in plaats van in de klas. Theoretische kennis van het beroep, Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap krijg je met de hele groep. Je wordt gekoppeld aan een praktijkopleider van het bedrijf en een begeleider van school. Zij gaan jou het vak leren en de begeleidend docent gaat jou ook coachen.

Werken in de Greenport houdt in dat je in een groene omgeving werkzaam bent en te maken krijgt met de handel in planten en de bijbehorende logistiek.

Wat ga je leren?
Tijdens de opleiding Medewerker Groene Logistiek leer je:

 1. Ontvangen van goederen/producten;
 2. Orders verzamelen;
 3. Goederen/producten verzenden;
 4. Omgaan met de benodigde documenten;
 5. Noodzakelijke kennis over de producten over de producten waarmee gewerkt wordt;
 6. Veilig werken in een groene omgeving.

In dit geval zijn de goederen/producten bomen, planten, potten en allerlei andere goederen/producten die nodig zijn in de Greenport. Dit naast de onderdelen Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Hoe leer je?
De opleiding is praktijkgericht. Tijdens de uren dat je leert en werkt op de Greenport is er een docent van school aanwezig en je wordt begeleid door een praktijkopleider van het bedrijf.

Hoe zien de vakken en keuzedelen eruit én wat leer je hiermee?
De logistieke werkzaamheden die nodig zijn voor je diploma leer je van je opleider in het bedrijf waar je werkzaam bent. Ook de docent is regelmatig aanwezig op de dagen dat je daar wordt opgeleid en ook hij begeleid jou tijdens je opleiding.

Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap krijgt je met de hele groep in een leslokaal. Daarnaast kan je een keuze maken uit verschillende vakken, dit noemen we keuzedelen. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld Engels, Duurzaamheid in beroep, Fit, veilig en gezond werken.

Hoe ziet het eerste jaar eruit?
De opleiding duurt 1 jaar en bestaat voor het grootste deel uit werken bij een bedrijf in de Greenport. Daarnaast ga je minimaal 1 dag in de week naar school om met de hele groep lessen te volgen.

Wat maakt deze opleiding méér dan mbo
Deze opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met Yuverta en de Greenport Boskoop.

 

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voor deze opleiding heb je één van deze diploma’s nodig:

 • Diploma vmbo basis- of kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
 • Diploma entreeopleiding
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
1 jaar
Startmoment
2024, na de zomervakantie
Locaties

Alphen a/d Rijn (BOL)

Geef bij de intake aan dat je de Groene Variant wil volgen.

Over jou

 • Je kunt instructies opvolgen
 • Je bent nauwkeurig
 • Je wilt leren samenwerken
 • Je houdt van organiseren
 • Je houdt van hard werken

In de praktijk

Je hebt je diploma behaald en hebt het reuze naar je zin in de Greenport. Je bent al ingewerkt en de mogelijkheid is zeker aanwezig om in dienst te komen bij het bedrijf of bij een ander bedrijf. Je kan natuurlijk ook bij alle bedrijven solliciteren waar logistiek medewerkers worden gevraagd.

Uiteraard kan je ook doorstromen naar een vervolgopleiding. De opleiding Logistiek Teamleider op niveau 3 sluit perfect aan op je gevolgde opleiding of vakbekwaam medewerker boomkwekerij.

En daarna?

 • Heb je de opleiding klaar? Dan kun je gaan werken. Of je gaat door naar de opleiding Logistiek Teamleider op niveau 3. De opleidingen sluiten goed op elkaar aan. Daardoor kun je deze opleiding in een extra half jaar afronden.

Aanvullende informatie

 • Kosten
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Vakken
 • BOL

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding