Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Assistent Horeca, Voeding of Voedingsindustrie leer je hoe je ondersteunende werkzaamheden verricht en hoe je werkplekken in zowel de horeca als voedingsindustrie klaarmaakt voor gebruik. Je leert hoe je voedingsproducten bewerkt en hoe je alle gereedschappen en machines schoonhoudt waarmee wordt gewerkt. Dit is een Entreeopleiding. Na deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 2 mbo-opleiding.

Hygiëne staat als assistent horeca, voeding of voedingsindustrie altijd op nummer 1. Dit leer je tijdens je opleiding. Je leert ook hoe je een maaltijd serveert of bezoekers van een restaurant bedient. Je leert zorgen voor een behoorlijke maaltijd voor patiënten in een ziekenhuis, voor vers brood in de ochtend en voor een lekker gebakje bij de koffie. Daarnaast besteden we tijdens de opleiding aandacht aan je beroepshouding. En aan je sociale en communicatieve vaardigheden. Wat je tijdens je opleiding leert, breng je in praktijk tijdens je stage. Dit noemen we beroepspraktijkvorming (BPV).

Toegestane vooropleidingen

Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding nodig.
Je moet wel minimaal 16 jaar oud zijn op 1 augustus van het jaar waarin je de opleiding start.

  • Geen vooropleiding

In het kort

Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 1
Duur
1 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Alphen a/d Rijn

Gouda

Leiden Bètaplein

Woerden

Zoetermeer Van Doornenplantsoen

Naast de reguliere opleiding is het ook mogelijk je aan te melden voor de BOL Start-Werkt variant in het aanmeldformulier.
Meer weten?

 

Direct aanmelden

Over jou

  • Behulpzaam
  • Klantvriendelijk
  • Samenwerken
  • Servicegericht

In de praktijk

Je volgt deze Entreeopleiding in de BOL- of BBL-variant. De opleiding Assistent Horeca, Voeding of Voedingsindustrie biedt jou de mogelijkheid om door te stromen naar een niveau 2 mbo-opleiding of om aan het werk te gaan. Je kunt dan assisterende werkzaamheden uitvoeren bij een bakkerij, café, cateringbedrijf, fastfoodservice of voedselverwerkend bedrijf.

Als assistent horeca, voeding of voedingsindustrie houd je van voedsel. Je vindt het leuk om eten te bereiden en je vindt de kwaliteit van eten belangrijk. Klantvriendelijkheid en gastvrijheid zijn voor jou ook heel belangrijk. Je doet graag vriendelijk tegen anderen. Jouw werkzaamheden zijn onder andere: een maaltijd serveren, bedienen van bezoekers van het restaurant, zorgen dat patiënten in een ziekenhuis hun maaltijd krijgen, dagelijks zorgen voor vers brood of zorgen voor een heerlijk gebakje bij de koffie. Elke dag haal jij hier plezier uit en je vindt het niet erg om ’s ochtends, ’s avonds of in het weekend te werken.

Als je klaar bent

  • Je kunt met je Entreediploma doorstromen naar een niveau 2-opleiding of naar werk.

Over Start-Werkt

Wil je deze doen, maar liever niet meer fulltime naar school?
Ga leren in de praktijk en werken aan jouw toekomst met het Start-Werkt traject!

Waarom is Start-Werkt iets voor jou?

Kies je voor Start-Werkt, dan volg je deze BOL-opleiding bijna helemaal bij een bedrijf. In plaats van op school zoals bij de reguliere BOL-opleiding. Drie dagen in de week leer je in de praktijk en één dag per week ga je naar school (voor o.a. Nederlands en rekenen). Bij het bedrijf krijg je zowel de theorie- als de praktijklessen van de opleiding. Je leert al doende op de werkvloer. Dit doe je samen met andere studenten van niveau 1 en 2 en je collega’s binnen het bedrijf. Je wordt goed begeleid en kunt op je eigen tempo je diploma halen. Daarna kun je aan het werk gaan of doorstromen naar niveau 3.

Klinkt dit als iets voor jou? Kies dan voor BOL Start-Werkt als leerweg in het aanmeldformulier.