Wat leer je?

Je leert tijdens de éénjarige opleiding meer over werken in de horeca of voedingsindustrie. Je leert ondersteunende werkzaamheden verrichten, zoals maaltijden serveren. Ook leer je werkplekken klaarmaken voor gebruik. Je leert voedingsproducten bewerken en hoe je alle gereedschappen en machines schoonhoudt.  

Hygiëne staat voor een assistent horeca, voeding of voedingsindustrie altijd op nummer één. Hygiëne is daarom een belangrijk onderdeel van de opleiding. We leren je maaltijden serveren en bezoekers van een restaurant bedienen. Ook leer je maaltijden verzorgen voor patiënten in het ziekenhuis. Jij zorgt ervoor dat de patiënt ’s ochtends een lekker vers broodje heeft en in de middag een gebakje voor bij de koffie.  

We besteden tijdens de opleiding ook aandacht aan je beroepshouding. We werken aan je sociale en communicatieve vaardigheden. Wat je tijdens de opleiding leert, gebruik je gelijk in de praktijk tijdens je stage. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (BPV).  

Toegestane vooropleidingen

Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding nodig.
Je moet wel minimaal 16 jaar oud zijn op 1 augustus van het jaar waarin je de opleiding start.

  • Geen vooropleiding

In het kort

Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 1
Duur
1 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Alphen a/d Rijn

Gouda

Leiden Bètaplein

Woerden

Zoetermeer Van Doornenplantsoen

Naast de reguliere opleiding is het ook mogelijk je aan te melden voor de BOL Start-Werkt variant in het aanmeldformulier.
Meer weten?

Deze opleiding is in de BOL-variant op locatie Betaplein VOL voor studiejaar 2020-2021.
Aanmelden voor de BBL-variant kan nog wel.
Aanmelden voor een van de andere locaties waar deze opleiding wordt aangeboden is nog mogelijk.
Vanaf 1 oktober kan je je vaak ook aanmelden voor start in februari 2021.

 

Direct aanmelden

Over jou

  • Behulpzaam
  • Klantvriendelijk
  • Samenwerken
  • Servicegericht

In de praktijk

Je volgt de opleiding in de BOL- of BBL-variant. Na het behalen van je diploma stroom je door naar een niveau 2 opleiding of je gaat aan het werk! Je werkt dan als assistent bij een bakkerij, café, cateringbedrijf, fastfoodservice of voedselverwerkingsbedrijf.  

Als assistent horeca, voeding of voedingsindustrie houd je van voedsel en vind je het belangrijk dat anderen ook genieten van voedsel. Je vindt het leuk om eten te bereiden en de kwaliteit van het eten hoog te houden. Klantvriendelijkheid en gastvrijheid zitten van nature in jou, je doet graag aardig tegen anderen. Eenmaal aan het werk zijn jouw werkzaamheden onder andere: maaltijden serveren, bezoekers bedienen in een restaurant of maaltijden van patiënten verzorgen in het ziekenhuis. Je vindt het niet erg om ’s ochtends, ’s avonds of in het weekend te werken, want je haalt elke dag plezier uit je werk!  

Als je klaar bent

  • Je kunt met je Entreediploma doorstromen naar een niveau 2-opleiding of naar werk.

Over Start-Werkt

Wil je deze doen, maar liever niet meer fulltime naar school?
Ga leren in de praktijk en werken aan jouw toekomst met het Start-Werkt traject!

Waarom is Start-Werkt iets voor jou?

Kies je voor Start-Werkt, dan volg je deze BOL-opleiding bijna helemaal bij een bedrijf. In plaats van op school zoals bij de reguliere BOL-opleiding. Drie dagen in de week leer je in de praktijk en één dag per week ga je naar school (voor o.a. Nederlands en rekenen). Bij het bedrijf krijg je zowel de theorie- als de praktijklessen van de opleiding. Je leert al doende op de werkvloer. Dit doe je samen met andere studenten van niveau 1 en 2 en je collega’s binnen het bedrijf. Je wordt goed begeleid en kunt op je eigen tempo je diploma halen. Daarna kun je aan het werk gaan of doorstromen naar niveau 3.

Klinkt dit als iets voor jou? Kies dan voor BOL Start-Werkt als leerweg in het aanmeldformulier.