Wat leer je?

In deze entree-opleiding leer je werken in de horeca. Bijvoorbeeld bij een café, restaurant of fastfood-bedrijf. Je kunt ook werken in de keuken of het restaurant van een ziekenhuis of verpleeghuis. Of bij een bedrijf waar voedsel wordt gemaakt. Denk aan een bakkerij of een fabriek.

Je ondersteunt de keuken of de bediening. Dat betekent dat je helpt bij het klaarmaken van eten. Of bij het serveren van maaltijden aan gasten, bewoners of patiënten. Je leert ook hoe je gasten netjes en vriendelijk helpt.

Je volgt deze Entreeopleiding in de BOL of BBL-variant gedurende 1 jaar.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding nodig.
Je moet wel op 1 augustus minimaal 16 jaar zijn.

  • Geen vooropleiding

In het kort

Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 1
Duur
1 jaar
Startmoment
2023, na de zomervakantie
Locaties

Alphen a/d Rijn (BBL / BOL)

Gouda (BBL / BOL)

Leiden Bètaplein / Lammenschans (BBL / BOL)

Woerden (BBL / BOL)

Zoetermeer Van Doornenplantsoen (BBL / BOL)

Naast de reguliere opleiding is het ook mogelijk je aan te melden voor Onderwijs op de Werkvloer. Dit kan het hele jaar door.
Meer weten?

 

Over jou

  • Je wilt mensen graag helpen
  • Je bent vriendelijk
  • Je vindt het leuk om samen te werken
  • Je vindt het leuk om goed voor mensen te zorgen

Na je opleiding

Heb je je diploma gehaald? Dan kun je kiezen: 
1. Je hebt nu een entreediploma en kunt door naar niveau 2  
óf 
2. Je gaat aan het werk als assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Is Onderwijs op de Werkvloer iets voor jou?

 
Als je kiest voor Onderwijs op de Werkvloer volg je bijna al je vakken in de praktijk in plaats van in de klas. Alleen de vakken Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap krijg je in de klas. Hiervoor ga je 1 dag in de week naar school. De rest van de vakken krijg je in je leerwerkbedrijf. Je bent dus lekker veel op de werkvloer. Daar word je door jouw docent gecoacht en krijg je hulp van je praktijkbegeleider. Je doet dus meer praktijkervaring op.