Samenwerking ouderenzorg mboRijnland en De Rijnhoven

Zorginstelling De Rijnhoven en mboRijnland hebben op vrijdag 14 september een samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking is erop gericht het voor jonge mensen aantrekkelijk te maken om in de ouderenzorg te werken.

mboRijnland en De Rijnhoven bieden gezamenlijk een leerwerkarrangement aan mbo-studenten Verzorgenden en Verpleegkundigen op de locatie Antoniushof in Montfoort aan. De studenten maken kennis met diverse zorgvormen (kleinschalig wonen, thuiszorg en dag begeleiding). Een docent van het mboRijnland komt naar de locatie voor begeleiding, intervisie en onderwijs. Op deze wijze wordt de integratie tussen theorie en praktijk bevorderd. Het doel van De Rijnhoven is jongeren te enthousiasmeren en uiteraard op te leiden voor de ouderenzorg.

Er is plek voor acht studenten; in september zijn er inmiddels zes studenten gestart. De studenten waren dan ook aanwezig bij de feestelijke ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst die namens mboRijnland ondertekend is door bestuursvoorzitter de heer O. Jelsma en mevrouw G.J.J. Prins, bestuurder Stichting De Rijnhoven.

Voor de ondertekening zijn er diverse presentaties gegeven, waaronder presentaties van de studenten zelf.