mboRijnland start met opleiding Logistiek+ in Alphen aan den Rijn

Met ingang van schooljaar 2021/2022 start mboRijnland met de Logistiek PLUS opleiding op haar locatie in Alphen aan den Rijn. Hierbij halen studenten een logistiek diploma in een BBL-traject en worden ze tegelijkertijd opgeleid tot vrachtwagenchauffeur. Deze nieuwe opleiding geeft invulling aan de behoefte onder jongeren om ook grootrijbewijs te halen, zodat ze een startkwalificatie op zak hebben.

Annejoke Nijenhuis, Teamleider Economie mboRijnland vertelt: “We bieden al jaren logistieke opleidingen als Logistiek Medewerker en Manager Transport en Logistiek aan bij mboRijnland. Logistiek bevat het gehele logistieke proces, van het inkopen, organiseren en plannen, tot het besturen en vervoeren van goederen. Bij de jongeren die onze opleidingen volgen, merken we dat er ook behoefte is om tot vrachtwagenchauffeur te worden opgeleid. Het probleem hierbij is vaak dat de studenten meestal 15 of 16 jaar zijn als ze bij ons binnen komen, en dat is natuurlijk te jong om te starten met het volgen van rijlessen. Samen met Aldivèr hebben we nu een traject opgezet waarbij de studenten gelijktijdig aan het diploma Logistiek Medewerker of Logistiek Teamleider werken én hun benodigde rijbewijzen kunnen gaan halen. Wij zijn erg verheugd met deze samenwerking.”

Aldivèr is al jaren actief in de groothandel, transport en logistieke sector. Het bedrijf neemt BBL-studenten in dienst, begeleidt ze en plaatst ze bij goed passende leerbedrijven. Karin Hagebeek, consulent bij Aldivèr: “BBL-leerlingen begeleiden doe je niet zomaar; dat kost tijd, een grote mate van betrokkenheid en kennis van zaken. Wij hebben een nauwe samenwerking met mboRijnland, de praktijkopleiders in de leerbedrijven en de rijscholen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de leerling zijn opleiding succesvol doorloopt en zich kan blijven ontwikkelen. Het eindresultaat is een mbo-diploma op niveau 2 en/of 3.”

Online Open Dag
Op zaterdag 6 februari is de Online Open Dag voor deze opleiding gepland. Meer informatie over de nieuwe opleiding vind je hier.