Studenten Start Up verzorgen wekelijkse lunch voor medewerkers coronateststraat

De studenten van Start Up Hybride zouden op dit moment eigenlijk werkzaam zijn in de nieuwe horecagelegenheid Da’s Mooi Diner@School, maar met de huidige coronamaatregelen is daar voor onze studenten weinig te doen. Om toch aan de benodigde praktijkuren en ervaring te komen, hebben de docenten en studenten een project bedacht.

Zo gezegd, zo gedaan
Martin Zoutenbier van Start Up Hybride mboRijnland: “Na wat brainstormen en bepalen wat er mogelijk is met de 1,5 meter restricties, zijn we op het idee gekomen om de medewerkers van de coronateststraat in Zoetermeer, wekelijks een lunch aan te bieden. De lunch wordt gemaakt en verpakt op de leerwerkplek en wij leveren deze af bij de coronateststraat. Dit doen we nu al enkele weken en de lunchpakketten worden dankbaar in ontvangst genomen. Het doel van deze lunches is de studenten voor te bereiden op hun Proeve van Bekwaamheid.”

Wat is Da’s Mooi Diner@School?
De horecagelegenheid Da’s Mooi is nog in de opzetfase en kan starten zodra de horeca weer open mag. Het project draait op studenten die hybride onderwijs volgen. Het project is voor studenten van niveau 1 een doorstroomtraject. Verder zijn er ook studenten van niveau 2 als Servicemedewerker aan de slag. De officiële opening laat door corona helaas nog even op zich wachten.