Leidse studenten van project Leren met de Stad tonen impact met rondreizende expositie

Het Leidse onderwijsprogramma ‘Leren met de Stad’ voor studenten van mboRijnland, Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden, reist rond met een tentoonstelling: ‘Presenteren met de Stad’. Dit is het halfjaarlijkse evenement dat de impact van Leidse hbo-, wo- en mbo-studenten in de schijnwerpers zet. Deze keer niet in de vorm van een markt, maar met een rondreizende expositie door Leiden: ‘Presenteren met de Stad On Tour’.

De tentoonstelling is 6 februari gestart bij Hogeschool Leiden en al langs Universiteit Leiden en het Stadhuis gereisd. Vanaf 20 maart is de tentoonstelling te zien bij mboRijnland, locatie Lammenschans/Bètaplein. Leren met de Stad is een samenwerking van Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden, mboRijnland en gemeente Leiden.

Maatschappelijke uitdagingenGedurende dit semester hebben studenten zich gewijd aan verschillende maatschappelijke thema’s, waaronder onderzoek naar het buitenspeelgedrag van kinderen, de Sporen van Leidens Ontzet dat dit jaar 450 jaar geleden is, evenals thema’s zoals sociale cohesie, behoeften van jonge mantelzorgers en financiële zelfredzaamheid. ‘Presenteren met de Stad On Tour’ biedt een breed publiek de kans om de impact van studenten aan de stad Leiden te bekijken.

Data ‘Presenteren met de Stad On Tour’ in Leiden6 februari                                Openingsmoment Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11

6 februari – 20 februari           Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11

21 februari – 1 maart              Universiteit Leiden, Faculteit Sociale Wetenschappen

9 maart – 19 maart                 Stadhuis, ingang Vismarkt

20 maart – 3 april                  mboRijnland, Bètaplein 18 – Grand Café LLokaal (begane grond)

4 april – 16 april                      B+C Bibliotheek, Nieuwstraat 4

Overige data en locaties worden later bekend gemaakt.