Skills Heroes-wedstrijden Sport & Bewegen bij mboRijnland Zoetermeer

Op 8 maart vond de Skills Heroes ‘Powered by’ wedstrijd van Sport & Bewegen plaats bij mboRijnland Zoetermeer. Ronald Weerwag, wethouder Sport, opende deze wedstrijd, waaraan negen finalisten van de opleiding Sport & Bewegen van negen verschillende mbo’s uit het hele land meededen. 

Les voorbereiden en uitvoeren

De studenten trokken ’s ochtends een lootje voor welke van de vier sporten volleybal, padel, skiën of klimmen zij een lesprogramma gingen maken. Vijf studenten gingen meteen met de voorbereiding aan de slag. Een paar uur later gaven ze deze les aan scholieren van basisschool De Oranjerie. ‘s Middags gingen de overige vier finalisten aan de slag. De wedstrijd werd beoordeeld door de officiële jury van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo-studenten, die jaarlijks plaatsvinden.

Begin van de avond maakte de jury bekend welke studenten bij de beste drie zijn geëindigd. Sebastiaan Stehmann (foto), onze student Sport & Bewegen, is in elk geval één van de winnaars! Bekijk hier het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=g-oMWzSIfXo.

De winnaars zijn uitgenodigd voor de prijsuitreiking van Skills The Finals op 22 maart in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Daar horen ze of ze een gouden, zilveren of bronzen medaille hebben gewonnen. Het blijft nog even spannend dus.

Twee ‘Powered by’ wedstrijden mboRijnland

Dit jaar doet mboRijnland mee aan twee ‘Powered by’ wedstrijden. De wedstrijd voor het onderdeel Sport & Bewegen hebben docenten van mboRijnland helemaal bedacht en uitgeschreven en werd bij mboRijnland georganiseerd.

Jordy Gijsberts, onderwijskundig teamleider Sport & Bewegen mboRijnland: “In juni vorig jaar zijn we al gestart met de voorbereidingen voor deze wedstrijd. We zijn trots dat het is gelukt en we vrijdag negen sportieve toppers mogen verwelkomen bij mboRijnland Zoetermeer. We hopen dat het onderdeel Sport & Bewegen snel wordt toegevoegd aan de officiële 60 wedstrijdonderdelen van Skills Heroes. Want Sport & Bewegen kan natuurlijk niet ontbreken!”

mboRijnland wil, met steun van de andere mbo’s in Nederland die de opleiding Sport & Bewegen aanbieden, laten zien dat het onderdeel Sport & Bewegen ook officieel onderdeel moet uitmaken van de Skills Heroes wedstrijden. Als deze ‘Powered by’ wedstrijd een succes is, maakt dit de kans groter dat dit onderdeel binnenkort officieel wordt toegevoegd aan de Skills wedstrijden. Sebastiaan Stehman is finalist vanuit mboRijnland. Hij heeft hard getraind voor deze wedstrijd en kijkt ernaar uit.

Podiumplaats mboRijnland

De andere ‘Powered by’ wedstrijd voor Entree-studenten Horeca vond plaats op donderdag 29 februari bij Deltion College in Zwolle. Elif en Meva, het finalistenkoppel van mboRijnland, bemachtigden een podiumplaats. Het is nog even afwachten of ze brons, zilver of goud hebben gewonnen. Dat horen de dames ook op 22 maart in ‘s-Hertogenbosch.

Over Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. De studenten strijden tijdens de kwalificatiewedstrijden tegen studenten in hun vakgebied van andere ROC’s. Per vakgebied gaan de beste acht kandidaten door naar de finales in maart 2024, waar zij nationaal kampioen kunnen worden. De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen worden opgenomen in het onderwijsprogramma. Dit maakt deelname aan Skills Heroes voor mbo-studenten een bijzondere, unieke nabootsing van de praktijk en een waardevolle voorbereiding op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer informatie op www.skillsheroes.nl