Koning Willem-Alexander spreekt studenten Mediavormgever

Op uitnodiging van Rijksmuseum Boerhaave in Leiden maakten studenten Mediavormgever animaties voor de tentoonstelling Besmet!. Donderdag 16 juli opent koning Willem-Alexander de tentoonstelling en spreekt – op zijn nadrukkelijk verzoek – met drie studenten van mboRijnland die aan de animaties hebben meegewerkt.

Podium voor de mbo-student
Docent Marieke Huisman is maar wat trots op de studenten, zo zegt ze: “het is een podium dat onze studenten echt verdienen, ze hebben hard gewerkt. Het laat goed zien wat de mbo-student allemaal in zich heeft”. De animaties zijn gemaakt tijdens de coronacrisis, dus het thema was actueler dan ooit. Door corona kwamen de studenten thuis te zitten en moesten ze al hun creativiteit uit huis halen. Hierdoor zijn o.a. docenten en vaders ingeschakeld voor de voice-overs. Voor de tentoonstelling zijn drie animaties door de curator uitgekozen. In totaal zijn er door de studenten een stuk meer gemaakt, maar helaas moest er een selectie gemaakt worden.

Hoe is dit tot stand gekomen?
Vorig jaar hebben studenten van Mediavormgever animaties gemaakt voor Universiteit Leiden. Deze animaties vielen goed in de smaak. Zo goed dat de curator van Rijksmuseum Boerhaave contact zocht met de docenten die hiervoor verantwoordelijk waren. De curator kwam terecht bij de docenten Mediavorming Marieke Huisman en Sandra Christe. Met de vraag of de docenten en hun studenten aan de slag wilden om animaties voor de nieuwe tentoonstelling wilden maken wisten ze wel raad!

Hieronder vind je de drie animaties. In totaal werkten 19 studenten van de opleiding Mediavormgeving aan de animaties. De expositie ’Besmet!’ is te zien van 17 juli tot en met 9 januari 2022.