Zeven studenten halen diploma op in Gouda na succesvolle samenwerking School@Work

Groepsfoto studenten

Donderdag 9 juli ontvingen zeven trotse studenten hun School@Work diploma in Gouda. School@Work is de 1 jarige mbo-entreeopleiding van mboRijnland die (jong)volwassenen binnen een leer-werkomgeving opleidt tot een mbo niveau 1 diploma. De studenten hebben het afgelopen jaar intensief gewerkt om de kneepjes van hun gekozen vak te leren. Zo zegt student Francois “tijdens de opleiding heb ik geleerd om de heftruck te besturen, het leukste aan werken in een magazijn!”

Trotse docent
Docent Olaf van Leeuwen is een trotse docent. Het was zijn eerste jaar als docent bij School@Work en gelijk een uitdagende door de coronacrisis. “Het is een behoorlijke uitdaging om lesstof die schools is voor onze studenten hybride te maken. Aan het begin van het jaar hebben de studenten en ik samen gezeten om te kijken waar hun passie ligt. Zo kwamen de studenten op de juiste werkplek terecht. Helaas gooide de coronacrisis wat roet in het eten: gedurende het schooljaar konden de studenten niet meer terecht op de werkplek. Alle lesstof kwam daardoor opeens weer uit de boeken, iets wat onze studenten niet gewend zijn. Daarom ben ik extra trots dat we ze nu alsnog kunnen uitzwaaien met een diploma op zak”. Ook Judith Brand, afdelingsmanager bij Promen is trots op de studenten: “De vaardigheden die zij leren op de werkvloer zijn niet uit een boekje te halen, werken leer je uiteindelijk gewoon in de praktijk. We zijn trots op deze zeven kanjers die ondanks corona toch weer een stapje op de arbeidsmarkt hebben gezet.”

En wat brengt de toekomst?
De meeste studenten hebben de smaak te pakken en gaan door naar een mbo-opleiding niveau 2.  Ieder zijn eigen richting op. Zo gaat een student het mooie vak van fietsenmaker leren, een ander door in de richting van grafisch vormgeven en hebben een paar studenten hun drift gevonden in de zorg. Eén student heeft zijn passie dit jaar in de horeca gevonden en gaat gelijk aan de slag, want zegt student Leon: “ik wilde meer leren over werken in de horeca en dat kon met School@Work heel goed”.

Samenwerking gemeenten, Promen en mboRijnland
Dat de studenten op de juiste plek terecht komen, komt doordat we binnen School@Work met partijen binnen de arbeidsmarktregio Midden-Holland de handen ineen slaan. Doel is om (jong) volwassenen een passende opleiding te bieden. Volgens de Goudse wethouder Rogier Tetteroo, voorzitter van de arbeidsmarktregio, is School@Work een prachtig voorbeeld van een succesvolle samenwerking waarin we met verschillende organisaties en overheden binnen onze arbeidsmarktregio werken aan de bestrijding van jeugdwerkloosheid.

Er zijn aankomend studiejaar nog plekken beschikbaar voor School@Work. Meer informatie vind je op de website of stuur voor meer informatie een e-mail naar projectcoördinator Caroline van Duijvenbode.