mboRijnland, Arriva, Rijnvicus en UWV verkleinen afstand tot de arbeidsmarkt

Onlangs zijn onze studenten in het Arriva ServiceTeam in Zuid-Holland Noord van start gegaan. Samen met Rijnvicus, UWV en Arriva bieden we werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een opstap naar werk. Werkzoekenden worden via UWV en Rijnvicus geselecteerd en werken twee tot zes maanden bij het ServiceTeam. Via mboRijnland volgen ze een eenjarige entreeopleiding naar een diploma. Vervolgens stromen ze door naar een baan als buschauffeur, monteur, medewerker beveiliging, facilitaire zaken of schoonmaak. 

Het ServiceTeam voert verschillende werkzaamheden uit. Ze bieden extra hulp aan chauffeurs op drukke stations en haltes, ondersteunen bij marketingacties, voeren kleine technische checks uit en reinigen de bussen extra van binnen in de wasstraat op de vestigingen.

Leerwerktraject
Vanaf 31 augustus is het mogelijk om deelname aan het ServiceTeam te combineren met een entreeopleiding. We starten met een pilot van acht studenten die de hybride opleiding Dienstverlening en Zorg volgen. De praktijkervaring doen de studenten op bij Arriva in het ServiceTeam. De ambitie is om dit aantal te laten groeien naar minimaal zestien studenten per jaar.

Cynthia Romijn, teamleider hybride onderwijs mboRijnland: “Ik ben blij met deze samenwerking met uitzicht op een baan, waarbij onderwijs en werken wordt vormgegeven bij het leerwerkbedrijf. Deze hybride vorm is de toekomst.”

Opstap naar de arbeidsmarkt
Rijnvicus en UWV zijn ook samenwerkingspartners in dit project. Zij werven en selecteren gemotiveerde werkzoekenden met enige afstand tot de arbeidsmarkt voor het ServiceTeam. In het ServiceTeam maken zij kennis met het werk op en rond stations en in bussen en leren ze waar hun interesse en mogelijkheden liggen.

“Ik ben erg trots op alle betrokken partijen die hun nek uitsteken zodat werkzoekenden een mooie en passende baan vinden. Tijdens het leerwerktraject bij Arriva ontdekken de deelnemers wat bij hun past en kunnen zich verder ontwikkelen”, aldus wethouder Han de Jager van de gemeente Alphen aan den Rijn.

“Iedereen verdient een plek op de arbeidsmarkt. Daar zet UWV zich voor in. Dat kunnen we niet alleen. Daarom zijn we erg blij met de samenwerking met Arriva, mboRijnland en Rijnvicus”, Ardjan de Zwart, UWV regiomanager Holland Rijnland.