Internationale netwerkorganisatie Engineering Mobility In Europe bij mboRijnland

Engineering Mobility In Europe (EMEU) organiseert 19 tot en met 22 november een bijeenkomst op locatie Lammenschans in Leiden. mboRijnland is partner binnen het internationale netwerk EMEU. Doel van EMEU is om mbo-studenten van zowel niveau 2, 3 en 4 een internationale ervaring (uitwisseling) aan te bieden binnen hun opleiding. Tijdens deze uitwisseling maken zij naast vakinhoudelijke kennis ook kennis met andere waardevolle culturele aspecten van het land waarmee wordt samengewerkt. MBO College Techniek & ICT is de afgelopen vier jaar nauw betrokken bij EMEU en inmiddels hebben zo’n 20 studenten een uitwisseling gedaan. Afgelopen twee jaar hebben ook de MBO Colleges Welzijn en Gezondheidszorg dit concept over genomen en EMEU4all opgericht.

Agnes Garib is als coördinator internationalisering binnen MBO College Techniek & ICT nauw betrokken bij het EMEU netwerk. ‘EMEU stelt ons in staat om in de toekomst alle studenten de mogelijkheid te bieden een korte stage in het buitenland te ervaren. Dit is echt een grote verrijking naast hun opleiding. Door het mogen hosten van deze bijeenkomst zijn wij als partner binnen de EMEU goed zichtbaar. Dit geeft hopelijk ook een impuls aan de teams om internationalisering te omarmen binnen het onderwijs.’

De stuurgroep van de EMEU komt ieder jaar bijeen en tijdens deze bijeenkomst spreken ook de VET-teams (Vocational Education and Training) hun programma door. Deze jaarlijkse bijeenkomst wordt door een van de partners georganiseerd. Dit jaar is mboRijnland de trotse gastheer van de vierdaagse. Dit zet mboRijnland internationaal positief op de kaart en biedt tegelijkertijd onze medewerkers de kans om de relaties met partnerscholen te verdiepen.

Eervolle vermelding
In het voorjaar van 2018 ontving de EMEU een eervolle vermelding van experts van het directoraat-generaal voor educatie, jeugd, sport en cultuur van de Europese commissie. ‘Een succesverhaal dat een bron van inspiratie is voor anderen’, aldus de commissie.

Meer weten over de EMEU? Kijk op http://em-eu.eu.