Informatie over het coronavirus

Deze pagina wordt continu geüpdatet
Bijgewerkt: 14 oktober 2021

Studenten en medewerkers van mboRijnland vinden meer informatie op de coronapagina op portaal.

Zelftesten beschikbaar
Sinds 31 mei zijn de zelftesten in het mbo beschikbaar. Een zelftest vragen studenten en medewerkers gratis aan via het landelijke portaal: www.zelftestonderwijs.nl. Zoek mboRijnland tussen de verschillende instellingen op en log gemakkelijk in met je persoonlijke mboRijnland inloggegevens. Meer informatie over zelftesten vind je in de brief die alle studenten en medewerkers 1 juni hebben ontvangen.

Uitzondering studenten MLO
Voor het MLO gelden de richtlijnen van Hogeschool Leiden.

Blijf bij klachten thuis
De boodschap is: kom bij corona gerelateerde klachten niet naar school en laat je testen. Dat klinkt makkelijk, maar we begrijpen dat het soms lastig is om die keuze te maken. Daarom is een beslisboom opgesteld. De beslisboom is gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM, maar kan in enkele gevallen strenger zijn omdat we er alles aan doen om het aantal besmettingen binnen school te beperken. Aan de hand van de beslisboom beoordeel je of je wel of niet naar school mag. Loop je stage, dan gelden de richtlijnen van je stage- of leerwerkbedrijf.

_________________________________________________________________________________________

RIVM en ministeries leidend

De informatie van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn voor mboRijnland leidend. Bij het RIVM kun je terecht voor alle vragen over het virus zelf. Er staat een lijst met vragen en antwoorden.

Veelgestelde vragen

Algemeen

Zijn de gebouwen van mboRijnland open?

Al onze gebouwen zijn open.

Ik ga naar de open dag. Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig?

Bij open dagen hoeven studiekiezers en ouders die de school bezoeken, geen coronatoegangsbewijs te laten zien omdat een open dag een onderwijsactiviteit is.

Gezondheid

Is het dragen van een mondkapje verplicht?
Update: 25 september

Nee, sinds 25 september 2021 hoef je geen mondkapje meer te dragen in de schoolgebouwen.
Wanneer moet ik contact opnemen met de GGD?
Update: augustus 2021

Heb je verkoudheidsklachten en/of heb je koorts? Kom dan niet naar school, maar blijf thuis. Maak een testafspraak bij de GGD.

Kijk voor de meest recente adviezen op de site van het RIVM.

 

Zijn er zelftesten voor studenten en medewerkers beschikbaar?
Update: augustus 2021

​Ja, studenten en medewerkers kunnen zelftesten gratis bestellen via www.zelftestonderwijs.nl. Er wordt geadviseerd om twee keer per week een zelftest te doen.
Wat als vaststaat dat een medewerker/student het coronavirus heeft?

​​​​​​​Als het virus is vastgesteld, treedt er een protocol in werking. Welke maatregelen er worden genomen, is afhankelijk van de situatie. Teamleiders en slb’ers zijn op de hoogte van het protocol.

Wanneer mag ik wel en niet naar school?

​​​​​​​Daarvoor is een beslisboom opgesteld. In de beslisboom zie je precies, wanneer je wel en niet naar school mag.

Hoe gaat mboRijnland om met vaccineren?

Daarin volgen we het beleid vanuit het ministerie van OCW en het RIVM. Dit houdt in dat we onze studenten en medewerkers stimuleren om zich te vaccineren, maar zonder druk. De keuze voor vaccinatie is en blijft vanzelfsprekend vrijwillig.

Ik lees van alles over het virus. Welke site is betrouwbaar?

De juiste informatie vind je op de sites van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De NOS wordt als publieke omroep ingezet door de overheid om de samenleving te informeren over onder meer dreigingen als dit virus. De NOS is daarom ook een betrouwbare informatiebron. Op NOS.nl is via een liveblog het laatste nieuws te volgen.  ​​​​​​​

Leren op afstand

Waar vind ik meer info over les volgen 'op afstand'?

We werken met Microsoft Teams. Op het studentenportaal vind je instructies en veelgestelde vragen over Microsoft Teams.

BPV / Stage / BBL

Gaan stages door?

Stages gaan gewoon door zolang je welkom bent op je stageadres. We volgen hierin de besluiten van het stageadres. Bij vragen en/of problemen, bespreek je deze met het stagebedrijf en je slb’er.

Ik ben BBL-student. Wat betekenen de maatregelen voor mij?

Voor jou betekent dit dat je leerwerkplek gewoon doorloopt. Je hebt een arbeidscontract met het bedrijf en je volgt hun beleid.

Aanmelden