Entreeopleidingen

Je hebt nog geen diploma, maar je wilt graag verder leren en een leuke baan vinden? Geen nood! Met onze Entreeopleidingen heb je na een jaar, soms zelfs al na een half jaar, je diploma op zak. Tijdens je opleiding leer je hoe je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen (studie)loopbaan. Alle lessen kun je op school volgen of voor een groot deel binnen een bedrijf. Een Entreediploma is een goede basis voor een vervolgopleiding of een baan.

Bekijk opleidingen

Wat houdt een Entreeopleiding in?

Een Entreeopleiding duurt een jaar. Als je meer tijd nodig hebt om de opleiding af te maken, mag je er langer over doen. Wanneer je niet een heel jaar nodig hebt om je diploma te halen, dan mag je versnellen. Op school leer je hoe je goed in een bedrijf kunt werken. Ook leer je allerlei studievaardigheden. Je werkt aan je eigen ontwikkeling en krijgt allerlei praktijkgerichte opdrachten. Ook volg je lessen Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. De groepen zijn klein en de opleiding geeft veel structuur. Je krijgt veel persoonlijke aandacht. Behalve naar school gaan, loop je ook stage bij een bedrijf. Zo ontdek je waar jouw interesses en talenten liggen. Met een Entreeopleiding krijg je steeds meer zelfvertrouwen.

Keuzedelen

Binnen de Entreeopleiding krijg je een keuzedeel aangeboden. Bij mboRijnland kun je kiezen uit:

  • Ondernemend gedrag: over initiatieven leren nemen, samen kunnen werken en jezelf goed kunnen en durven presenteren.
  • Verrijking leervaardigheden: over vervolgopleidingen, onderdelen niveau 2 en kennismaken met die vervolgopleiding.

Na het volgen van een keuzedeel ben je bij doorstroom naar niveau 2 of werk beter voorbereid op wat je te wachten staat. Soms mag je bij doorstroom naar niveau 2 zelfs een klein stukje van de opleiding overslaan. Het volgen van een van deze keuzedelen is verplicht. Jouw studieloopbaanbegeleider helpt je bij het maken van de juiste keuze.

 

Entree Excellent

Voor studenten die heel goed presteren bij de Entreeopleiding bestaat de mogelijkheid om tijdens extra lessen Engels te volgen. Dit noemen we een excellentietraject. Deze lessen Engels sluit je af met een certificaat. Een certificaat Engels helpt je in de doorstroom naar niveau 2. Het examen voor dit extra certificaat doe je voor een deel in Londen (Engeland). Je komt hier alleen voor in aanmerking als je aan alle voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden worden je aan het begin van de opleiding uitgelegd.

Een goede start

We zorgen ervoor dat je op de juiste plek terechtkomt. Daarom krijg je een uitgebreide intake. Samen bespreken we wat je wilt leren en wat je motivatie is. Als het nodig is, maken we afspraken. Bijvoorbeeld over extra lessen, extra begeleiding en jouw inzet.

Doorstroming

Met een diploma van een Entreeopleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of een baan. We helpen je om de beste keuze te maken, zodat deze overstap goed verloopt.

Voor wie?

Heb je geen vmbo-diploma? Dan kun je bij ons een Entreeopleiding volgen. Heb je praktijkschool gedaan en kun je meer leren? Met een positief advies van je school kun je beginnen met een Entreeopleiding.