Leidinggevende Bakkerij

Jij geniet als je een bakkerswinkel binnenstapt. Van de geur van versgebakken brood en de kleuren van het gebak en de bonbons. Het lijkt jou heerlijk om de lekkerste taarten en broden te bakken, Om mensen enthousiast te maken voor jouw gebak en chocolade. Om klanten te laten genieten van de geur van vers brood. Een bakkersopleiding geeft je die kans. 

Bekijk opleidingen

Je bakt allerlei soorten brood, van witbrood tot speciaal brood. Ook maak je prachtige taarten, bonbons en kunstwerken van marsepein.  Allemaal gemaakt aan de hand van verrassende recepten. Jij zorgt ervoor dat jouw klanten met iets lekkers naar huis gaan. En ze komen steeds weer terug omdat ze genieten van jouw producten. Een groter compliment is er toch niet?

Opleidingen Bakkersopleidingen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als leidinggevende bakkerij ben je de schakel tussen het management en het personeel. Je geeft leiding aan medewerkers in de bakkerij, zorgt ervoor dat het bedrijf goed draait en bent verantwoordelijk voor de bedrijfs- en productieprocessen. Deze opleiding op niveau 4 is voor bakkers die al een diploma Zelfstandig Werkend Bakker hebben.

Opleidingsinhoud

Na deze opleiding kun je onder andere bakkerijproducten bereiden, het bestellen en opslaan van grondstoffen, kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment bevorderen en leidinggeven. Je vakken zijn verder Praktijkopleider (leermeester), Leiding geven, Financieel Management, Personeelsmanagement. 

Daarnaast krijg je Nederlands, rekenen, Engels en Loopbaan & Burgerschap.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding moet je de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker (mbo niveau 3) hebben afgerond.

Maximum aantal plaatsen
Deze opleiding heeft samen met de opleidingen leidinggevende bediening en leidingegevende keuken een maximum aantal plaatsen. Het aantal plaatsen geldt voor alle locaties samen. Dit aantal is: 30

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd. 
Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen. Daarnaast neem je verplicht deel aan onze intakeactiviteiten: het invullen van onze Startmeter en een intakegesprek. Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Bijzonderheden

 Verhuizing
Let op: deze opleiding op de locatie Leiden Bargelaan verhuist vanaf studiejaar 2018-2019 naar onze vernieuwde locatie Leiden Bètaplein.
Klik hier om alvast een sfeerimpressie te zien, en een overzicht van al onze locaties in Leiden.

Locaties

  • Leiden (Bargelaan) (BBL)
Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BBL
Niveau
4
Duur
3 jaar
Locatie
Leiden (Bargelaan)

Deze opleiding heeft maximaal 30 plaatsen

Voldoende plaats
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen