Studenten mboRijnland verzamelen cadeautjes voor onder de ‘weggeefboom’

Sinds een paar weken is een aantal studenten van mboRijnland druk bezig met een zelfbedacht project: ‘De weggeefboom’. Mensen uit de wijk kunnen bij pop-in De Kopermolen in Leiden speelgoed, spelletjes, doucheschuim, boeken en allerlei andere spullen inleveren die de studenten inpakken en onder de kerstboom leggen. De cadeautjes worden gesorteerd op leeftijd. Buurtbewoners die het niet zo breed hebben kunnen een cadeautje komen halen om onder hun eigen kerstboom te leggen.

De studenten hebben dit project bedacht om de buurt meer bij elkaar te brengen. Op deze manier willen ze mensen die misschien niet zoveel geld hebben om een kerstcadeau te kopen, blij maken met een cadeau van onder deze weggeefboom.

Het idee vanuit de studenten is ontstaan omdat er dit jaar vanuit het winkelcentrum geen kerstmarkt wordt georganiseerd. De studenten wilden toch graag iets leuks doen met kerst en zijn zelfstandig gaan brainstormen. Verschillende ideeën kwamen hieruit en uiteindelijk is dit samengevoegd tot het idee van de ‘weggeefboom’!

 

De studenten zijn druk bezig geweest met promotie. Zo hebben ze flyers gemaakt en uitgedeeld in de wijk en het winkelcentrum. Ook hebben ze contact gezocht met de wijkvereniging, zodat de flyer in de maandelijkse wijkkrantje werd geplaatst.

De studenten werken en leren bij organisatie Cardea in Leiden. Deze organisatie helpt kinderen, jongeren en gezinnen met complexe uitdagingen op het gebied van opgroeien, opvoeden en ontwikkelen.

Het project loopt van 11 t/m 25 december. Mensen kunnen dagelijks bij de pop-in naar binnen lopen om spulletjes in te leveren. De studenten sorteren de cadeautjes op leeftijd en pakken het in.

Mochten er straks cadeautjes overblijven, dan gaan de studenten op zoek naar een passend project (bijvoorbeeld een AZC, De Voedselbank). Zo krijgen alle cadeautjes toch een mooie en zinvolle bestemming.

 

Over pop-in De Kopermolen

Pop-in De Kopermolen is een pop-up café in het winkelcentrum van de Merenwijk. Hier kan je terecht voor een kop koffie en tijdens de lunch een lekkere tosti. De pop-in is een samenwerking van De Haardstee, Cardea en Van der Vorm Vastgoed. De Haardstee heeft hier leerwerkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Cardea biedt jongeren, in samenwerking met mboRijnland, leerwerktrajecten aan.